Operaen får Norges største lysekrone

4000 kilo og 17 000 glassbiter. Hadeland Glassverk fikk jobben for 5,1 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Statsbygg har inngått kontrakt med Hadeland Glassverk som skal levere Norges største lysekrone til det nye operahuset. Kontrakten har en verdi på 5,1 millioner kroner.

- Vi er kjempeglade for at Hadeland Glassverk ble valgt som entreprenør for dette prestisjeprosjektet. Vi har siden forrige århundre vært en sentral leverandør av utsmykking og belysning til offentlige bygg i Norge, sier Maud Gjeruldsen Bugge, designsjef i Hadeland Glassverk, ifølge Statbyggs hjemmeside.

- Vakkert utsmykkingselement

Statsbygg beskriver den kommende lysekrona slik: Den cirka fire tonn tung lysekrona får en sentral plassering i himlingen i Hovedscenen. Den dekorative lysekronen fungerer også som en akustisk reflektor. Lysekronen har en diameter på syv meter og blir festet i taket ca. 16 meter over parketten. Lysekrona består av 4200 stk. 3W LED-pærer (Light Emitting Diode) med hvitt lys. Et sirkulært himlingselement av eik omkranser lysekronen. Totalt seks firmaer leverte anbud.

Lysekrona står i samsvar med det arkitektoniske uttrykket i bygget og blir et vakkert utsmykkingselement i Hovedscenen, mener Statsbygg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer