Operaen kan bli forsinket

Budsjettoverskridelse eller forsinkelse? Spillet om Bjørvika-operaen strammer seg til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I NRKs P2 i går uttrykte prosjektdirektør Roar Bjordal i Statsbygg skuffelse over at bare én entreprenør har levert anbud på reisverk og yttervegger for det Snøhetta-tegnede operabygget. Dermed uteblir konkurranseeffekten, og prisen blir desto høyere. Den enslige anbyder, AS Veidekke, har priset reisverket til 290 millioner kroner og ytterveggene til 270 millioner, og Bjordal vil ikke si hvor mye beløpene overstiger Statsbyggs kalkyler.

Totalbudsjettet for Bjørvika-operaen er på 2,8 milliarder kroner pluss en «worst case»-buffer på en halv milliard.

- Etter planen skal vi inngå kontrakt for reisverk og yttervegger før sommerferien. Nå vurderer vi flere muligheter. Vi kan anta begge anbudene, eller vi kan anta det ene og gå i forhandlinger om det andre. Vi kan også forhandle om begge eller splitte opp entreprisene og be om helt nye anbud.

- Operaen skal stå ferdig høsten 2008?

- Vår oppdragsgiver, staten v/Kulturdepartementet, prioriterer å holde budsjettene framfor tidsplanen. Det kan innebære at bygget blir forsinket. Men det er i høyeste grad sannsynlig at dette ikke får noen betydning for verken totalkostnad eller tidsplan.

Hos flere store entreprenører forklares den labre interessen med kapasitetsproblemer i Oslo-området.

SKUFFET: Roar Bjordal, prosjektdirektør i Statsbygg, er skuffet over manglende priskonkurranse mellom entreprenørene i Bjørvika.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer