- Operaen til Møre!

SUNNDAL (Dagbladet): Tore Johansen har gått fra den enkle Gjertrud i «The Julekalender» til den åndelige sjamanen i skikkelsen Same-Torkil i JazzåTeaterets «Lady Arbuthnott - Frua på Elverhøy». Og publikum jubler igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Musikkspilldramaet om livet til den velstående skotske lady Arbuthnott, som slo seg ned i Sunndalen på Nordmøre i 1870-årene, bergtar for tredje året på rad flere tusen mennesker. Nordmøringene har i begeistring utnevnt Sunndal Kulturhus til landets nye nasjonalopera.

Naturbarn

Arbuthnotts skjebne har lite til felles med Gjertrud fra «The Julekalender», men Tore Johansen mener at hans rollefigur i musikkspillet, den åndelige sjamanen Same-Torkil, og Gjertrud har noe til felles:

- De er begge ekte naturbarn. Gjertrud riktig nok av det svært enkle, men dønn ærlige slaget. Hver kveld i kommende uke imponerer Johansen med sin sterke stemme i rollen som Same-Torkil.

Her spares verken drøvel eller lunger, noe han heller ikke gjør overfor Dagbladet når han skal karakterisere JazzåTeaterets nye og utvidede versjon av musikkspillet.

- Jeg er sjokkert! Det er noen scener her som er helt spetakulære, og som jeg ikke tror kunne ha vært satt opp på noe annet teater. Dette musikkspillet har sprengt alle grenser og gir amatørbegrepet et helt nytt innhold, sier Tore Johansen, kjent fra Difference og Travellin' Strawberries.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer