VAR UTLEID TIL BRYLLUP: Lørdag ble det arrangert et privat bryllup i operaen..
Foto: Mimsy Møller / Samfoto, NTB scanpix
VAR UTLEID TIL BRYLLUP: Lørdag ble det arrangert et privat bryllup i operaen.. Foto: Mimsy Møller / Samfoto, NTB scanpixVis mer

Operaen utleid til privat bryllupsfest

Den Norske Opera & Ballett går nye veier for å øke inntektene. 

Lørdag stengte Operaen både dører og tak og åpnet i stedet lokalet for en privat bryllupsfest.

Det er første gang Operaen leier ut til et slikt arrangement, og institusjonen legger ikke skjul på at de leide ut til bryllupet fordi de trenger pengene, ifølge NRK.

– Jeg tror ikke dette blir hverdagskost. Vi driver, og skal drive, primært med opera og ballett, sier kulturinstitusjonens markeds- og kommunikasjonsdirektør Kenneth Fredstie.

Like før midnatt ble det skutt opp fyrverkeri fra Operaen mens gjestene hygget seg både inne og ute på taket.

I 2014 var Operaens driftsresultat på minus 14 millioner kroner, mens regnskapet for i fjor viser et underskudd på 67 millioner kroner.

Operaen vil ikke si hvor mye det kostet å leie hele bygget for én dag.

– Jeg kan ikke kommentere kontraktsforhold, men beløpet var betydelig, og det kan igjen kanaliseres inn i vår daglige drift og kunstproduksjon. Operaen er i en presset økonomisk situasjon, og vi trenger inntekter utover billettinntekter, så da valgte vi å si ja til dette denne gangen. Vi tenkte oss om to ganger og skal nå evaluere dette, sier Fredstie.

Ifølge markeds- og kommunikasjonsdirektøren var det lørdag ikke planlagt forestillinger eller annen kunstnerisk aktivitet.

(NTB)