Operaen vant EM

EU mener Snøhettas opera i Bjørvika er Europas beste bygg.

MER ENN ET BYGG: Dette mener juryen som gir Snøhetta Mies Van Der Rohe Award 2009: «Den norske Opera & Ballett i Oslo er mer enn bare en bygning. Det er først og fremst ett byrom, en gave til byen». Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
MER ENN ET BYGG: Dette mener juryen som gir Snøhetta Mies Van Der Rohe Award 2009: «Den norske Opera & Ballett i Oslo er mer enn bare en bygning. Det er først og fremst ett byrom, en gave til byen». Foto: Sara Johannessen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Klokka ti onsdag blir det klart at de norske arkitektene får Mies Van Der Rohe Award 2009, EUs egen pris for arkitektur. Det er den den tiende prisen i rekken for det marmorhvite operabygget.

—Vi er veldig beæret, dette er en av de aller viktigste prisene som deles ut i hele verden, sier Tarald Lundevall, som ledet Snøhettas arbeid med operaen.

Han drar selv til Barcelona for å motta pisen på 60 000 euro 28. mai.

Juryformann Francis Rambert beskriver Bjørvika-operaen slik: «Den norske Opera & Ballett i Oslo er mer enn bare en bygning. Det er først og fremst ett byrom, en gave til byen. Bygningen kan sees på som en katalysator for all energien i byen».

Største prisen—Dette er en fantastisk anerkjennelse av det faglige teamet i Snøhetta. Prisen er den største som operaenbygget noen sinne har fått. Jeg kan heller ikke se at noen andre norske eller nordiske arkitekter har fått en liknende anerkjennelse, sier Snøhetta-arkitekt Tarald Lundevall til Dagbladet.no.

I finalen i «europamesterskapet» konkurrerte Snøhetta med fire andre bygg. Tilsammen var det 340 nominerte til prisen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer