Operafantomet

Johannes Weisser har sluttet å synge på seine nachspiel. Nå synger han i operaen isteden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- JOHANNES WEISSER ... ER DET kunstnernavnet ditt det, eller?

- Nei, det er det jeg heter, sier Johannes, noe uforstående.

Han har kanskje ikke skjønt at foreldrene hans umulig kan ha tenkt seg at han skulle bli elektriker. Eksentriker kunne han kanskje blitt med et sånt navn, men for eksempel bussjåfør? Nei.

- Så du er rett og slett født til å bli en operasanger, da?

- Å ja, sånn. Nei, mamma heter jo Weisser, sier Johannes. Han synes navnet var ganske ubehagelig før. På barneskolen og sånt.

- Men nå trives jeg med det.

FOR NÅ SITTER Johannes Weisser (23) på en stol i et bittelite rom og trekker på seg lysegule strømper. Navnet hans står på døra, han er i sin egen garderobe på Den Norske Opera. Johannes er en av de absolutt yngste som noensinne har fått en rolle der, han fester et strømpebånd over den en knehasen. Det er onsdag denne uken, og om ikke lenge skal han ut på scenen til en av de siste øvelsene før premieren i morgen: På «Don Giovanni», kanskje Mozarts mest populære opera, «veldig sexy handling og musikk», ifølge Johannes. Han har én av sju roller, han synger den sviktede unge bonden i nikkers. Han som skal gifte seg, men så kommer Don Juan feiende inn med svart kappe og knabber dama.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.