- Operahuset er tuftet på bæsj

En hel koffert, faktisk. Kristopher Schau og kjendisvenn hevder de har sørget for en illeluktende grunnstein i Bjørvika.

(Dagbladet.no): Det er på «Store Studio» som blir sendt på NRK1 klokka 23.10 i kveld at den nihilistiske stunt-humoristen og rockemusikeren slipper den noe spesielle kulturnyheten.

- Skulle være hemmelig

I tv-programmet framstår det som om programleder Anne Sandvik Lindmo har fått vite om historien ad omveier, og at Kristopher Schau blir overrumplet over at hun vet om den  avføringsaffæren.

Ifølge «Store Studio»-staben skal Cumshots-vokalisten også ha vært motvillig til å bekrefte den sju år gamle dypt begravde, mørke(brune) hemmeligheten.

- Det er bisarr at dere har funnet ut dette nå. Jeg og ham, som er en meget profilert herremann, har sverget på å ikke si dette til noen, sier Scahu, men utbroderer likevel hendelsen ett hakk videre - uten å avsløre hvem samarbeidspartneren var.

- Det var en koffert full av bæsj. Vi la den akkurat der den nye operaen havnet, da vi fikk vite om at den skulle ligge i Bjørvika, hevder han.

De to sinte(?) mennene skal ha kjørt i en hvit varebil for å avlevere grunnsteinen de mente var passende for milliardbygget, midt på natta, i forkledning.

Politisk statement

BLØFF ELLER BÆSJ? Det blir neppe startet utgravinger i Bjørvika for å finne ut om det faktisk ligger en koffert full av bæsj i grunnen under operabygget, så man må ta Kristopher Schau på hans ord. Foto: TRULS BREKKE
BLØFF ELLER BÆSJ? Det blir neppe startet utgravinger i Bjørvika for å finne ut om det faktisk ligger en koffert full av bæsj i grunnen under operabygget, så man må ta Kristopher Schau på hans ord. Foto: TRULS BREKKE Vis mer

- Det er godt å vite at operaen er tuftet på menneskelig avføring. Det har en god artistisk og politisk klang, i hvert fall nå som folk har vite om det, mener Schau.

Fra før er det velkjent at den tidligere NRK-profilen har et lidenskapelig forhold til ulike kroppslige avfallsprodukter, og et meget anstrengt forhold til musikksjangeren reggae. Men det kommer kanskje ikke som en stor overraskelse at opera heller ikke står hans hjerte nærmest.

Schau har ikke vært tilgjengelig for ytterligere kommentarer til Dagbladet.no om saken i går kveld.

- Operahuset er tuftet på bæsj