Operasjefen raser mot Gelius

Operasjef Bjørn Simensen er rasende på NRK Dagsrevyens Jon Gelius. Han beskylder TV-kjendisen for å drive en bevisst kampanje mot operaprosjektet i Bjørvika.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I går hadde Jon Gelius et nytt Dagsrevy-innslag om utviklingen av Bjørvika i Oslo, stedet der den nye operaen skal bygges, dersom politikerne står fast på sitt vedtak. Temaet var samferdselspolitikeres raseri over at merkostnader ved byggingen av en tunnel i Bjørvika kom til å gå kraftig utover andre veiprosjekter i Norge, ikke minst E6 gjennom Østfold.

I går kveld slo operasjef Simensen tilbake:

- Jon Gelius driver en systematisk og usmakelig kampanje mot operaprosjektet, og han blander bevisst sammen tunnelbyggingen med operabyggingen. Disse tingene henger ikke sammen overhodet. Operaen i Göteborg har levd i årevis med en åttefelts motorvei rett utenfor døra, og det har gått bra. Den Norske Opera kan også leve med en motorvei utenfor døra, dersom det er nødvendig, sier Simensen til Dagbladet.

Støtte

Det ser imidlertid ut til at Bjørn Simensen kan ta det rolig, skal man tro uttalelser fra sentrale kulturpolitikere på Stortinget.

- Stortinget har pålagt regjeringen å bygge opera i Bjørvika. Da må regjeringen forholde seg til det. Jeg er helt ukjent med at det skulle brygge opp til en ny het operadebatt. Meg bekjent arbeider regjeringen med å gå gjennom kostnadsrammene for byggingen. Det skal munne ut i en proposisjon som Stortinget skal ta stilling til i løpet av våren, sier KrFs erfarne kulturpolitiker, Ola T. Lånke, til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer