Operasjon Barnevakt

Anstrengt militærhumor med actionhelt som barnevakt.

FILM: Den råbarske marinejegeren Shane Wolfe kan sette kamphelikoptre og serbiske terrorister ut av spill med én hånd på ryggen, og jaggu kan han ikke pasifisere en hel ungeflokk også. Med samme militære kamprop og kadaverdisiplin.

Vin «The Pacifier» Diesel følger trygt i fotsporene til Arnold «The Terminator» Schwarzenegger når han nå demonstrerer sin trygge posisjon som actionhelt og tillater seg å klovne i en barnslig komedie. Det er jo bare sååå festlig når muskelmenn ikke vet bak fram på en bleie, men «Operasjon Barnevakt» blir aldri noe annet enn en svak påminnelse om «Kindergarten Cop».

Nå skal kampsoldaten passe fem søsken i alderen baby til tenåring. Deres far er drept av terrorister som er ute etter hans oppfinnelse, en hemmelig dings kalt GHOST som kan true verdensfreden hvis den faller i feil hender. Moren er reist til Sveits for å åpne en bankboks hvor GHOST muligens er gjemt. Å være barnevakt for fem er en utfordring på linje med å takle terrorister, ifølge filmens underliggende budskap.

Det er bare middels vittig når Wolfe spenner på seg belter med tåteflasker og kosedyr i stedet for kniver og håndgranater. Realityprogrammer av Nanny-varianten har åpenbart gjeninnført den militære disiplinen i barneoppdragelsen, og «Operasjon Barnevakt» er helt i tråd med trenden. Først når ungene har lært i gå i takt kan moroa starte. Yessir!