KLAR IGJEN:  Først skulle Jorden rundt på 80 dager vært åpningsforestilling ved innvielsen av den nye operaen i Bjørvika. Så ble Gisle Kverndokks og Øysteins Wiiks forestilling rammet av musikerstreik i sju dager. Passepartout: Thor Inge Falch , Phileas Fogg: Tom Erik Lie , Mallika: Mari Eriksmoen , Fionula: Hege Høisæter. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett.
KLAR IGJEN: Først skulle Jorden rundt på 80 dager vært åpningsforestilling ved innvielsen av den nye operaen i Bjørvika. Så ble Gisle Kverndokks og Øysteins Wiiks forestilling rammet av musikerstreik i sju dager. Passepartout: Thor Inge Falch , Phileas Fogg: Tom Erik Lie , Mallika: Mari Eriksmoen , Fionula: Hege Høisæter. Foto: Erik Berg, Den Norske Opera og Ballett.Vis mer

Operastreiken avblåst

Musikerne og arbeidsgiveren enige i natt.

|||
(Dagbladet): Den sju dager lange streiken i Den Norske Opera og Ballett er avblåst, og forestillingene kommer i gang i gjen fra i dag.
Partene kom til enighet i natt, og musikerne er fornøyd med at de har fått gjennomslag for sitt krav om opphavsrett, verdsatt til mellom 17 500 og 26 000 kroner pr. ansatt, melder NRK Dagsnytt.

Det var natt til forrige mandag av meklingen mellom Musikernes Fellesorganisasjon (MFO) og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter endte opp i streik.

Sju musikere ble tatt ut i streik fra dag en, og seinere er streiken blitt trappet opp.

I første omgang var det den nye forestillingen Jorden rundt på 80 dager som ble rammet.
Det skulle egentlig vært åpningsforestilling i den nye operaen, men var først klar i sommer før streiken satt en stopper.