Opererer i helga

I går ettermiddag opererte plastikkirurg Per Hedén den første deltakeren i TV-serien «Ekstrem forvandling». I dag skal to norske kvinner under kniven.

Først ute var ei svensk jente på 28 år, som har fått et stort overskudd av hud på magen etter å ha gått ned i vekt. Hun har også hengende bryster, tynn overleppe og en liten hake som plager henne.

- Vi har startet en kombinasjonsbehandling med både fettsuging, bukplastikk og ansiktsoperasjon. Vi er ikke helt ferdige, men alt har gått bra hittil.

Vi har ikke støtt på noen komplikasjoner, sier plastikkirurg Per Hedén ved Akademikliniken i Stockholm.

De to første norske deltakerne er kvinner, begge rundt 30 år. Begge vil endre på ansiktet.

- Den ene norske kvinnen har underutviklet hake og stor nese. Den andre har veldig vid nese, og vil dessuten ha utført noe kroppsomformende kirurgi. Begge kvinnene skal opereres i dag, sier Hedén. Som Dagbladet skrev i går, har nærmere 1000 nordmenn meldt seg på til den skandinaviske utgaven av «Ekstrem forvandling».

Akademikliniken er Skandinavias største spesialistsykehus for estetisk og rekonstruktiv plastikkirurgi. Også norske pasienter blir sendt hit - på Rikstrygdeverkets regning.

- I utvelgelsen legger vi stor vekt på at pasienten selv kan beskrive i ord hvilke lidelser de gjennomgår. De må ha slitt lenge, men være psykisk stabile. Alle deltakerne blir nøye vurdert av psykologer, sier Hedén. Ungjenter som «bare» vil ha større bryster, slipper ikke til i «Ekstrem forvandling».

KLAR MED KNIVEN: Plastikkirurg Per Hedén ved Akademikliniken i Stockholm er klar til å operere to norske deltakere i «Ekstrem forvandling» i dag.