Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Elvis Costello:

Operert for kreft - avlyser konsert i Norge

Den britiske stjerna skulle ha spilt på norsk jord neste uke.

RAMMET AV KREFT: Elvis Costello fortsatte å turnere noen uker etter at han ble operert for kreft. Nå har han sett seg nødt til å avlyse resten av turneen. Foto: Olivia Harris / NTB scanpix
RAMMET AV KREFT: Elvis Costello fortsatte å turnere noen uker etter at han ble operert for kreft. Nå har han sett seg nødt til å avlyse resten av turneen. Foto: Olivia Harris / NTB scanpix Vis mer

Den kjente musikeren Elvis Costello (63) skulle etter planen ha stått på scenen under Tysnesfest neste lørdag. Nå har den britisk sangeren sett seg nødt til å avlyse festivalen i Hordaland.

Det skriver artisten selv på sin egen hjemmeside.

Bakgrunnen er at han nylig ble operert for kreft, og har fått beskjed av legen om å ta det rolig. Artisten trodde selv at han skulle klare å fullføre turneen, men har nå sett seg nødt til å avlyse de siste seks konsertene.

- Dumt og trist

Daglig leder i Tysnesfest, Øystein Vaage, synes det er leit å høre at artisten er syk og derfor ikke dukker opp i Tysnes.

- Det er veldig kjedelig. Vi synes selvfølgelig at det er dumt og trist, mest av alt fordi han tydeligvis er syk, sier han til Dagbladet.

KOMMER IKKE: Elvis Costello har sett seg nødt til å avlyse seks konserter, inkludert en opptreden på Tysnesfest. Foto: Eduardo Munoz / NTB scanpix
KOMMER IKKE: Elvis Costello har sett seg nødt til å avlyse seks konserter, inkludert en opptreden på Tysnesfest. Foto: Eduardo Munoz / NTB scanpix Vis mer

- Våre ønsker får komme i andre rekke, men det er klart at det er kjedelig når en så stor artist må kansellere festivalen vår. Det er aldri noe gøy.

På under 24 timer har festivalen fått inn både Sondre Justad og Hellbillies som et plaster på såret. Publikummere som har kjøpt billetter utelukkende på grunn av Elvis Costello får derimot ikke refundert billettene med det første.

- I utgangspunktet refunderer vi ikke billetter. Vi har ganske mange artister på én kveld, men vi ser på hvert enkelt tilfelle. Vi har til nå ikke fått noen ønsker om dette, sier han.

Fikk forhåpninger

Det er ikke bare publikummerne i Tysnes som går glipp av Costello. Han blir også tvunget til å avlyse konserter i Storbritannia, Sverige, Østerrike og Kroatia.

ROSA ROM: Dagbladet møtte Elvis Costello på en hotellsuite i Dublin i 2002.


Foto: Keith Hammett / Dagbladet
ROSA ROM: Dagbladet møtte Elvis Costello på en hotellsuite i Dublin i 2002. Foto: Keith Hammett / Dagbladet Vis mer

På hjemmesiden beklager han til alle som har kjøpt billett - også festivalgjengerne i Tysnes.

«Men jeg vil heller skuffe mine venner ved å ikke dukke opp, enn å gjøre en konsert på kompromiss og kanskje risikere min egen helse», utdyper artisten.

Ifølge The Guardian er dette første gang Costello har blitt diagnostisert med kreft. Kreftsvulsten skal ha vært «liten, men veldig aggressiv».

Han fikk først beskjed om at han kunne være tilbake i arbeid etter tre til fire uker med hvile. Costello har derimot ikke en vanlig kontorjobb.

«Det var umulig å bedømme hvordan et slikt råd ville passe til en reisende musiker som opptrer opp mot to timer hver kveld», skriver Costello.

- Unngå rulett

Han avslutter det åpne brevet med en kjærlig oppfordring til andre menn som er rammet av kreft:

«Ta godt vare på dine nærmeste, prat med vennene dine - du kommer til å merke at du ikke er ensom - og be legen din om råd om du er usikker og reager så fort som mulig. Det kan redde liv. Tro meg, det er bedre enn å spille rulett.»

Elvis Costello albumdebuterte med «My Aim Is True» i 1977, og har totalt gitt ut 24 soloalbum.

Den Grammy-vinnende musikeren ble innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame» i 2003, og han ble året etter utpekt som en av verdens 100 største artister av Rolling Stone.