Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Opp fra de dødes dal

DumDum Boys feiret i fjor gjenforeningen med en heidundrende konsert i Dødens Dal - og kom levende fra det.

DVD: Norges største rockband, DumDum Boys, har hatt en unik posisjon i norsk rock i snart 20 år. I kjølvannet av bandets eksistens har vi sett et levd liv - reflektert i tekst og musikk. På godt og vondt.

Trønderne i DumDum Boys er som RBK, rett og slett best.

Vi som er fans, og det er mange, har egentlig aldri akseptert at bandet la opp. Men det har de vel heller aldri gjort. Etter fjorårets turné, som denne dvd-en er hentet fra, tyder mye på at bandet er i ferd å finne tilbake til seg selv.

Rock og rariteter

«DumDum Boys i Dødens Dal» består av en cd og en dvd, der vi får oppleve rockerne i toppform i et sirkustelt i Dødens Dal i Trondheim 23. oktober 2003. I tillegg til konsertopptaket, byr dvd-en på bonusmateriale og rariteter. Det eldste opptaket er fra Villa Casbah 1986. Det er ikke tvil, gutta eldes med stil.

Konsertopptaket viser et band som gradvis blir ett med sitt publikum.

Etter to timer med smil, svette, sigaretter og karsk går bandet av scenen med flagget til topps.

Publikum i salen - og foran tv-en - er strålende fornøyd.

Regien i et slikt show har selvsagt bandet selv, og sanger Prepple Houmb spiller selvsagt hovedrollen i denne filmen . Han er på høyde med de store rolleinnehaverne i rockhistorien. Men det er ikke bare bandet som er kommet fra Dødens Dal med livet i behold.

Tåler tidas tann

Regissør Nicolai Sørensen har sydd det hele sammen til en enkel, men rustikk helaften foran tv-en.

Jeg har vært på mange DumDum-konserter, og det er ikke alltid de har vært like gode. Men her leverer de varene. Jeg har ikke sjekket med stoppeklokka, men flere av låtene synes å gå fortere enn originalinnspillingene. Men det spiller nada. Gutta er tente, og det smitter.

Låtene tåler tidas tann, det gjelder også tekstene. Kjartan Kristiansens rockpoesi er noe for seg selv, der han setter sammen ord og skaper nye uttrykk. Alt dette og mer til i «Dødens Dal»

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media