Opp i flammer

«Før jeg brenner ned» handler om skjørheten i alle ting. Selv mener brageprisvinner Gaute Heivoll (32) han har skrevet en kjærlighetsroman.

HØSTENS LITTERÆRE SENSASJON: Gaute Heivoll ble bokhøstens mest omtalte forfatter og vant Brageprisen for romanen «Før jeg brenner ned», som handler om pyromanen som herjet i forfatterens hjembygd på syttitallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet.
HØSTENS LITTERÆRE SENSASJON: Gaute Heivoll ble bokhøstens mest omtalte forfatter og vant Brageprisen for romanen «Før jeg brenner ned», som handler om pyromanen som herjet i forfatterens hjembygd på syttitallet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Alle lever på en tynn hinne, sier forfatter Gaute Heivoll (32). - For noen går det veldig galt.

Det er en slik historie, om en det gikk fryktelig galt med, som har gjort Heivoll til bokhøstens store sensasjon og innbrakt ham årets Bragepris. I sin kritikerbejublede roman «Før jeg brenner ned» forteller Heivoll om brannstifteren som herjet i hjembygda Finsland utenfor Kristiansand den junihelgen han selv ble døpt, den gangen i 1978. Ti branner ble det før pyromanen ble tatt. Det viste seg å være brannsjefens sønn. - For meg var brannene lenge en vag, dunkel hendelse, forteller Heivoll. - Men så så jeg at det var noe mer der, noe allment.

Den dramatiske fortellingen er blitt kalt en thriller av anmelderne.- Men egentlig er det en kjærlighetsroman, om båndet mellom brannstifteren og foreldrene hans, de som langsomt, gradvis, mister sønnen. Det er historien om et liv der alt ligger til rette, om et barn som er oppfostret med kjærlighet, og så går det galt likevel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer