Oppblåst krim om svensk våpeneksport

Altfor langt og tildels kjedelig fra Kepler-duoen.

KRIMDUO: Lars Kepler, alias Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Foto: LARS EIVIND BONES
KRIMDUO: Lars Kepler, alias Alexandra Coelho Ahndoril og Alexander Ahndoril. Foto: LARS EIVIND BONES Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: En ung kvinne blir oppdaget død i en båt i skjærgården utenfor Stockholm, samtidig blir direktøren med ansvar for svensk våpeneksport funnet hengt i leiligheten sin.

Selvmord? Drap? Det må politimannen Joona Linna finne ut av.

Forfatterpar Finskfødte Joona dukket opp i vår i «Hypnotisøren», den første krimromanen til forfatterparet Alexander Ahndoril og Alexandra Coelho Ahndoril — bedre kjent under pseudonymet Lars Kepler. Debutboka var en enorm salgssuksess, men også en uvanlig brutal og blodig affære.

Denne hangen til overstadig voldsbruk er heldigvis dempet noe i «Paganinikontrakten», men dette er likevel en noe oppblåst og tilgjort spenningsroman.

Våpeneksport Temaet i «Paganinikontrakten» er svensk våpeneksport, en milliardindustri som naturligvis ikke alltid er like lett å forsvare for en nasjon som er nøytral. Det er noe av hovedpoenget i boka, og gis en stemme av Penelope Fernandez, styreleder i Det Svenske Fredsforskningsinstituttet.

Denne stillingen gjør henne til en lett synlig målskive for alle motstandere, og når hun er på båttur med kjæresten og lillesøsteren blir de angrepet av en mann som er ute for å drepe.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.