Oppdaget sikkerhetshull i Popcorn Time

Alvorlig sikkerhetsbrist oppdaget av blogger.

PIRATKOPIER: Popcorn Time er blitt en populær tjeneste for å streame piratkopiert film, men medfører sikkerhetsrisiko. Foto: SKJERMDUMP
PIRATKOPIER: Popcorn Time er blitt en populær tjeneste for å streame piratkopiert film, men medfører sikkerhetsrisiko. Foto: SKJERMDUMP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Appen Popcorn Time lar brukerne streame piratkopierte filmer og tv-programmer gratis i et Netflix-liknende brukergrensesnitt, og har - til filmbransjens høylydte protester - blitt enormt populær på kort tid.

Nå viser det seg at de som har installert og brukt tjenesten har eksponert seg for hackere. I verste fall kunne uvedkommende utnytte en sikkerhetsbrist i programmet som lar dem ta over datamaskinen din fullstendig, skriver Torrentfreak.

OPPDATERING: Popcorn Times utviklere tilbakeviser at det er mulig for hackere å gjøre såkalte mellommann-angrep via Popcorn Time - med mindre hackeren er tilkoplet ditt trådløse nettverk. De medgir at sikkerhstbristen gjør det mulig å infisere datamaskiner med skadelig programvare, men jobber med å utbedre feilen.

Usikret Det er dataingeniøren og forskeren Antonios A. Chariton på Kreta som har oppdaget og blogget om bristen, som nå diskuteres heftig av Popcorn Times hær av frivillige programmerere.

Som Chariton påpeker eksisterer tjenesten i en rekke forskjellige varianter på forskjellige steder på nettet, og det er uvisst hvor mange og hvilke av dem som er åpne for hackere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer