Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oppdraget er utført

Skal det være action, får det jaggu være action - og «Mission: Impossible 2» leverer mye moro i lekker innpakning. Selv om romantikken kunne vært mer eksplosiv.

En hasardiøs motorsykkeljakt på slutten er verdt alle inngangspengene - også som et eksempel på John Woos nesten koreografiske tilnærming til denne sjangeren. Han lager de reineste actionballetter. Woo plukker opp tråden fra Brian De Palmas umulige oppdrag anno 1996, som åpenbart har gitt ham god drahjelp hva effektfulle ingredienser angår. Som vi husker, kunne vi knapt et minutt stole på at det virkelig var agent Ethan Hunt (Tom Cruise) vi så, idet naturtro masker ustanselig viste seg å kamuflere den ene drittsekken etter den andre.

Det er all grunn til å ønske velkommen tilbake til eventyrland ved å gjenta knepet, men noen færre ganger hadde holdt.

Også et par andre scener vil være svært gjenkjennelige for publikum fra film én.

Skurk med virus

Men John Woo har nå sin egen stil, og ettersom produsent og hovedrolleinnehaver igjen er identiske, var det selvsagt uaktuelt å bytte ut Cruise. Ikke at det ville vært et smart trekk.

Utallige er de som griner på nesa av denne personifiserte pengehåv av en filmstjerne, men han jobber som et svin for millionene - så også når hans Hunt denne gang må utmanøvrere en skurk (Dougray Scott) med et dødelig virus på baklomma.

Han får jobben av ingen ringere enn Anthony Hopkins i en fin liten opptreden, samt hjelp av en vakker tyv i form av Thandie Newton, dataassistanse som sist av Ving Rhames. Der Cruise gir jernet med fryd og gnist, har Newton lite annet enn sine tunge øyelokk å varte opp med. Deres romantiske kjemi er lite antennelig, men det er for så vidt en bisak. Ingen ser «Mission: Impossible 2» for å oppnå dype sinnsbevegelser.

Tempo og stil

Poenget er det fartsfylte eventyret, halsbrekkende stunts, ugjennomførlige tyverier og spektakulære effekter. Der leverer Cruise og Woo i rikt monn.

Bare åpningssekvensen med vår mann dinglende i fjellveggen er et estetisk syn, og regissøren fortsetter med stilistisk gjennomkomponerte bilder og sekvenser, inkludert faste grep som bruk av sakte film. Han har tydelig også et forhold til duer. Det vil ergre flere at bruduljene klokelig frarådes de under 15 år. Men dette er ingenting for barn. Vi andre får kost oss i høyt tempo - og tar noen minus med uoppslitelig humør.

Stem på din favoritt Tom Cruise film!

<B>ETTER FINGERTUPPENE: </B> Tom Cruise som actionhelten Ethan Hunt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling