Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Du skal få en kineser i måra

Oppdrettslaksen i Norge tar et oppgjør med norsk venstreside

Har laget kampsang for taushet er gull og grønne skoger.

PÅ DEN KINESISKE MUR AV TAUSHET: Erna Solberg lærte seg, etter det vi erfarer, å være taus som en mur under sitt besøk på Den kinesiske mur nylig. Men, hun er en glad laks her, det skal hun ha. Foto: NTB Scanpix.
PÅ DEN KINESISKE MUR AV TAUSHET: Erna Solberg lærte seg, etter det vi erfarer, å være taus som en mur under sitt besøk på Den kinesiske mur nylig. Men, hun er en glad laks her, det skal hun ha. Foto: NTB Scanpix. Vis mer
Meninger
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

JA, VI ELSKER (Dagbladet):

Oppdrettslaksen i Norge (fetter av Ørretfiske i Amerika) sier i en oppsiktsvekkende kommentar at den snart kommer til å rømme ut av sitt sjuke skinn hvis ikke vi venstrevridde abborfolk, innenfor norsk løgnpresse, lar være å hetse statsminister Erna Solberg og hennes mannskap på cruiseskipet SS Norway Salmon.

Vi treffer Laksefiske i Norge i Sannergata, Oslo (muligens oppkalt etter Jan Tore Sanner) for en liten prat. Hann er ved godt mot og forstår at Høyre nå tar en Dalai Lama når det kommer til den delikate saken rundt Kina og vårt forhold til dette landets noble ledelse.

Oppdrettslaksen i Norge er ellers ganske taus om betente politiske spørsmål ettersom hann ikke vil ødelegge for økt vekst og gode norske arbeidsplasser. Eller som han sier «Havbruk er gjenbruk av vår felles ødeleggelse av havet. Villaksen i Norge har altfor lenge hatt enerett til elvene, det er urettferdig».

Og, nå er det nok, sier hann, som mener vi må få lov til å melke og rogne det kinesiske markedet for alt hva det er verdt og at det ikke er vår statsminister som kan noe for at Liu Xiaobo har en fredspris på sitt hode. Oppdrettslaksen i Norge ber oss også med på guidet lusetur ved Børge Brende-valdet.

Oppdrettslaksen i Norge skal forresten i kveld på en sommeravslutning i regi av Unge Høyre – også kalt smolt – der hann vil framføre denne selvkomponerte sangen «Du skal få en kineser i mårå»:

Du ska få en kineser i mårå

som taus og ubrukt står

med blanke laks og fargerike sedler tel,

og da kæin Jan Tore Sanner

rette oppatt

æille fredsprisfeila i frå i går

og da får kineser’n det

så godt i mårå kvell,


og om a Erna itte greie

det æilt er like taust

så ska du høre 17. mai-talen

over Sandberg som sist.

Du skal få litt ytringsfrihet i mårå

som rein og oppdrett står

med blanke laks og fargerike sedler tel.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!