Oppesne jenter

Dette er altså boka bak filmen, og boka er en svært interessant tegneserie. Man lærer at det er kjipt med hengepupper når man er tretten år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Enid og Becky er to oppesne jenter i slutten av tenåra. Skolen er ferdig og de skal ut i verden. De lever i en amerikansk småby, en replikk i så måte fra ei av jentene går slik der de rusler rundt og kjeder seg om kvelden: «Å, er det ikke FINT å se to skikkelig støgge folk som er glad i hverandre?»

Vel, jentene raser gjennom en siste bit av et langt vennskap. De skal ut i verden og sannsynligvis bort fra det kjente, som er småbyen.

Dette fikser de dårlig, de er ikke «trent» til det, fordi de hele tida har småting å lære seg opp på. Pervoer i baren, og den like unge og ganske nerdete barndomsvennen de urbant mener bør bli pult, men av hvem av dem?

Eller mystiske skikkelser som satanister og astrologer. Alt er like relevant i deres liv. Og aldri er de enige om noe som helst.

Gjennom åtte veltegnede og godt fortalte kapitler glir Enid og Becky fra hverandre. Barndomsvenner er ikke nødvendigvis venner for livet. Selv om de tror det. Til tross for syresterke replikker og et kynisk blikk på livet, er de glad i hverandre, og de vet ikke hva de skal gjøre med det. De lover hverandre å holde kontakt, men forholdet til Seymor, nerden, sliter dem litt etter litt fra hverandre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer