- Oppfølgeren er klart overlegen

Knallkritikker for ny «Hunger Games».

PREMIERE: Skuespillerene i den nye «Hunger Games» strålte på gårsdagen premiere . Foto:Stella Pictures
PREMIERE: Skuespillerene i den nye «Hunger Games» strålte på gårsdagen premiere . Foto:Stella Pictures Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): På nettsiden Rotten Tomatos som samler inn anmeldelser fra hele verden, mottar oppfølgeren «Hunger Games: Catching Fire» overveldende gode kritikker. Filmen har i dag premiere, og fans over hele verden har gode grunner til å glede seg, mener anmelderne.

Får knallkritikker

Der den første «Hunger Games»-filmen oppnådde 84 prosent gode kritikker i engelsktalende land, ligger nå oppfølgeren på 93 prosent. Dette er basert på om lag 60 anmeldelser, blant annet fra ledene aviser som The Times og The Guardian.

Det første kapitlet i «Hunger Games» spilte inn rekordsummer på verdensbasis, og det ser nå ut som at oppfølgeren kan overgå dette, det skriver blant annet det amerikanske magasinet Variety.

- Oppfølgeren er klart overlegen, skriver magasinet.

Stor suksess

Den første «Hunger Games»-filmen gjorde hovedrolleinnehaveren Jennifer Lawrence til en av de store filmstjernene. Hun mottok i etterkant en Oscar for sin rolle i filmen «Silver Lining Playbook».

«Hunger Games» er basert på Suzanne Collins bestselgende bøker som handler om framtidsuniverset «Panem», hvor noen innbyggere blir nødt til å delta i dødsspillet «Hunger Games». Der må de kjempe for å overleve og vinne ære.

Se hva Dagbladets anmelder ga filmen i terningkast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer