Oppfølgeren til en av tiårets tøffeste actionfilmer blir minst like tøff

Se første trailer fra «The Raid 2».

(Filter): Den indonesiske actionfilmen «The Raid: Redemption» fra 2011 er av mange — inkludert oss — omtalt som en av de absolutt tøffeste actionfilmene fra de siste år.

I filmen fulgte vi en spesialstyrke i det indonesiske politiet som går inn i et bandittstyrt høyhus — en kamp som skal vise seg å være på liv og død.

«The Raid» ble det store internasjonale gjennombruddet til hovedrolleinnehaver Iko Uwais, som for alvor viste hva den tradisjonelle indonesiske kampsporten silat virkelig kan være god for.

Nå er endelig den første traileren til «The Raid 2» ute, og skal vi tro det vi får se her blir oppfølgeren minst like spektakulær som førstefilmen. Se bare selv, i toppen av saken.

Går undercover «The Raid 2» starter der førstefilmen slutter, etter at Uwais' politirollefigur på imponerende vis har nedkjempet alle skurkene i høyblokken (ikke ulikt det Karl Urban gjør i «Dredd»).

Nå går han undercover i Jakartas underverden for å avsløre korrupsjon i politistyrkenes egne rekker, en jobb som tilsynelatende heller ikke blir smertefri.

Den indonesiske tittelen på filmen er «The Raid 2: Berandal». Google translate oversetter undertittelen til 'slubbert' på norsk, men vi tipper at engelske 'thug' er mer dekkende, ettersom det ifølge Evans nettopp er det Uwais må spille.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Bedre og blodigere - Vi kan knapt vente på å vende tilbake og vise hva vi har jobbet på. Vi vil være sterkt tilstede i 2014 med en større, bedre og blodigere film, lovet den walisiske regissøren Gareth Evans før innspillingen gikk i gang.

På Twitter har Evans det siste døgnet svart på noen spørsmål fra fansen. Der kom det fram at vi også kan forvente en tredje «The Raid»-film, som vil starte to timer før handlingen i «The Raid 2» slutter.

Filmen får sin verdenspremiere om få uker på Sundance-festivalen, og får dermed følge av de norske filmene «Død Snø 2», «Søvngjengeren» og «Blind».

PS: Har du ennå ikke fått sett «The Raid: Redemption»? Da har du flaks, filmen dukket nemlig nylig opp på norske Netflix.

Denne saken ble opprinnelig publisert på film- og tv-bloggen Filter