«Game of Thrones»:

Oppfølgeren vi aldri får se

I ei ny bok om HBO kommer det fram hvorfor strømmetjenesten valgte å skrinlegge en påkostet «Game of Thrones»-spin-off.

FORHISTORIE: Spin-off-serien skulle finne sted tusener av år før handlingen i originale «Game of Thrones».
FORHISTORIE: Spin-off-serien skulle finne sted tusener av år før handlingen i originale «Game of Thrones». Vis mer
Publisert

I oktober 2019 ble det kjent at HBO skrinla et «Game of Thrones»-prosjekt, etter å ha brukt 30 millioner dollar på utvikling og produksjon.

Det tilsvarer over 270 millioner kroner. Dette skriver New York Post.

- Funker rett og slett ikke

Det var forretningsmannen Bob Greenblatt som felte sin dom over prosjektet. På den tida var han styremedlem i WarnerMedia, og var blant annet med på å utvikle HBO Max.

I den nye boka «Tinderbox: HBO's Ruthless Pursuit of New Frontiers» minnes Greenblatt en samtale med HBOs innholdssjef, Casey Bloys, etter å ha sett seriens pilotepisode.

- Da jeg så en klipp av episoden noen måneder etter jeg ankom, sa jeg til Casey Bloys at dette funker bare ikke, og jeg tror ikke det holder løftet til den originale serien. Og han var faktisk ikke uenig, som var en lettelse.

«Kingsman»-skaper

Serien skulle skapes av Jane Goldman, som skrev «Kingsman»-filmserien, og hadde Naomi Watts på lista over skuespillere.

Serien skulle finne sted tusener av år før den originale «Game of Thrones», og skulle fortelle historien om opphavet til «white walkers», skiftet fra «the golden age of heroes» og mørketida.

Dramaet skulle utspille seg mellom forfedrene av husene Stark og Lannister. Seriens arbeidstittel var «Bloodmoon», og skulle fortelle historien om den sagnomsuste hendelsen «The Long Night».

TRAILER: Dette er de første kippene fra «Game of Thrones»-oppfølgeren. Video: HBO. Vis mer

Ikke eneste spin-off

Ved siden av en «Game of Thrones»-Broadway-forestilling er det også andre «Game of Thrones»-relaterte serier i produksjon.

«House of Dragon» kommer ut til neste år, som vil handle om Targaryen-huset før handlingen i «Game of Thrones». Det arbeides også med en serie basert på forfatter George R.R. Martins bokserie «Tales of Dunk and Egg».

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer