Spellemannprisen

Oppfordrer alle til å bære en hvit rose mot sextrakassering

Metoo-markering på Spellemann-showet.

HVIT ROSE: Initiativtaker til blomstermarkeringen søndag, Charlotte Öqvist, i pr- og managerbyrået Little Big Sister. Foto: Little Sister/privat
HVIT ROSE: Initiativtaker til blomstermarkeringen søndag, Charlotte Öqvist, i pr- og managerbyrået Little Big Sister. Foto: Little Sister/privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det blir metoo-markering på Spellemannpris-utdelingen søndag. Kvinner og menn oppfordres til å bære en hvit rose som symbol på kampen mot trakassering i musikkbransjen.

- En hvit rose er jo en fin markering. Grammy-prisen oppfordret til svart antrekk, så dette blir vår variant, sier initiativtaker til blomstermarkeringen, Charlotte Öqvist i pr- og managerbyrået Little Big Sister, som bl.a. har Susanne Sundfør, Cezinando og Karpe Diem i stallen.

Blomster mot trakassering

Etter at initiativet ble kjent på Facebook, har Spellemann-ledelsen applaudert utspillet og skal være med og kjøpe inn hvite roser og dele ut.

- Det er raust av Spellemann-komiteen å kjøpe inn blomster og at de stiller seg bak initiativet.

- Metoo og #nårmusikkenstilner er ikke bare en kampanje, men noe vi må holde i live til all sexistisk trakassering er borte, sier Charlotte Öqvist til Dagbladet.

Norsk bransje er intet unntak

- Hvordan er den norske musikkbransjen?

- Det er blitt tydelig at det også skjer og har skjedd overgrep og trakassering i vår bransje også. Derfor er det viktig at vi står sammen, sier Charlotte Öqvist.

Hun forteller at også menn er velkommen til å gå med hvit rose.

- Det blir kanskje flest kvinner som vil bære blomst, men selvsagt ønsker vi å få med menn også. Hvis man ikke får tak i en hvit rose, kan man finne en annen blomst - men i hovedsak hvit - for å få det litt synkronisert, sier Charlotte Öqvist, som opplyser at hun har fått mange positive tilbakemeldinger på utspillet og at bransjefolk ønsker å delta.

STØTTER: Marte Thorsby i Spellemannkomiteen støtter metoo-utspillet med hvit rose under showet. Foto: Truls Brekke
STØTTER: Marte Thorsby i Spellemannkomiteen støtter metoo-utspillet med hvit rose under showet. Foto: Truls Brekke Vis mer

- Støtter metoo hele veien

Da Spellemannkomiteens styreleder Marte Thorsby hørte om rosemarkeringen, tok hun kontakt med Spellemannledelsen for å bli med.

- Spellemann har hele veien støttet metoo, og etter initiativ fra ulike aktører i musikkbransjen ønsker Spellemann å markere engasjementet ekstra på Spellemannutdelingen førstkommende søndag, sier Thorsby.

Spellemann-komiteen oppfordrer alle som skal være til stede og som ønsker det om å bære en hvit blomst på Spellemann-utdelingen.

- Spellemann kommer også til å dele ut noen enkle hvite roser til publikum, sier styreleder i Spellemann-komiteen, Marte Thorsby, til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer