#NobodysDoll

Oppfordrer kvinner til å droppe utringede kjoler og høye hæler

På filmfestivalen i Berlin.

NEI TIL HØYE HÆLER: Skuespiller Anna Brüggemann oppfordere sine kvinnelige kollerger til å droppe utfordrende klesplagg og høye hæler på filmfestivalen i Berlin, og heller ta på joggesko - eller kanskje gummistøvler.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NEI TIL HØYE HÆLER: Skuespiller Anna Brüggemann oppfordere sine kvinnelige kollerger til å droppe utfordrende klesplagg og høye hæler på filmfestivalen i Berlin, og heller ta på joggesko - eller kanskje gummistøvler. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Som en slags forlengelse av metoo-kampanjen lanserer den tyske skuespilleren Anna Brüggemann #NobodysDoll på filmfestivalen i Berlin, som pågår nå. Målet er likestilling på den røde løperen og mindre søkelys på sex og kjønn.

- Salgbare eller ikke

Anna Brüggemann sier, ifølge The Guardian, at hun ønsker å utfordre «det patriarkalske blikket» som kvinnene møter på filmfestivaler generelt og på røde løpere spesielt.

Hun vil inspirere sine medsøstre til å kle seg slik de selv vil - uavhengige av konvensjoner og forventninger.

- Å gå på den røde løperen er som å bli satt tilbake til 1950-tallet. Det blir forventet at kvinner skal presse seg inn i tettsittende, utringende kjoler og balansere på helt usannsynlige høye hæler for å vise oss fram for menn som skal bedømme om vi er salgbare eller ikke, sier Anna Brüggemann til avisa.

T-skjorter og treningsbukser

Brüggemann (36) er en kjent tysk tv- og filmskuespiller, og har fått med seg andre tyske kvinnelige kolleger på #NobodysDoll-oppfordringen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer