Liu Yifei:

Oppfordrer til å boikotte «Mulan»

Fansen raser mot Disneys nye «Mulan», Liu Yifei, etter at hun viste sin støtte til politiet i Hongkong.

NY MULAN: Den nye «Mulan»-filmen har premiere til våren 2020. Nå oppfordrer folk på Twitter å boikotte filmen etter Lius uttalelser. Video: Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Den kinesiske skuespilleren, Liu Yifei (31), som skal spille Mulan i Disneys nye versjon av filmen med samme navn, er i hardt vær etter at hun uttrykte sin støtte til politiet i Hongkong, som følge av de voldsomme demonstrasjonene i byen de siste ukene.

En rekke bilder og videoer har vist at politi og opprørsstyrker har slått voldsomt ned på demonstrantene. Politifolk skal også ha begynt å kle seg ut som demonstranter, for så å vise politiet hvem de skal angripe, melder nettavisen Hongkong Free Press. De har blant annet har lagt ut en video der demonstranter blir svært voldelig behandlet av politi og det de mener er politi i sivilt tøy.

Det var torsdag i forrige uke at den kinesiske skuespilleren gikk ut på det sosiale mediet Weibo, skriver LA Times.

Ifølge avisa delte skuespilleren, som også blir kalt for Crystal Liu, en video fra den statsdrevne kinesiske avisa People's Daily, hvor det sto: «Jeg støtter politiet i Hongkong. Dere kan banke meg opp nå». Etter at videoen ble delt skrev Liu: «Jeg støtter også politiet i Hongkong», etterfulgt av blant annet et hjerte-ikon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer