Mannegruppa Ottar

Oppfordrer til å slette venner som er medlem av Mannegruppa Ottar på Facebook

Ny kampanje sprer seg.

KRITIKK: Mannegruppa Ottar har de siste dagene fått massiv kritikk etter at de har hetset mindreårige jenter på den lukkede Facebook-gruppa. Skjermdump: Mannegruppa Ottar
KRITIKK: Mannegruppa Ottar har de siste dagene fått massiv kritikk etter at de har hetset mindreårige jenter på den lukkede Facebook-gruppa. Skjermdump: Mannegruppa Ottar Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I løpet av det siste døgnet har flere tatt til Facbook for å uttrykke sin misnøye med Mannegruppa Ottar.

Hovedbudskapet er at venner som er medlemmer i gruppa vil bli slettet som Facebook-venner, med mindre de melder seg ut. Tusenvis skal allerede ha meldt seg ut av gruppa som følge av kritikken de har fått de siste dagene.

- Foreløpig har det hatt en ganske grei effekt. Det blir færre og færre medlemmer hver gang man går inn og sjekker. Det er jo både usmakelig, usaklig og uskikkelig. Gruppa kommer med vitser som er fortalt før, men det blir så mye når man er 40 000 stykker som samles om det. Når man setter det sammen med direkte uthenging, er det på grensen til hva som er tillatt. Man vil jo helst ikke vedkjenne seg å ha venner som deltar i en sånn type gruppe. Om man har delt en vits selv eller ikke er helt uinteressant, sier sosiale medier-ekspert Hans-Petter Nygård-Hansen til Dagbladet.

Han forteller at han egentlig er litt oppgitt.

- Dette kommer jo til å gå over i løpet av noen dager. Akkurat nå er det veldig populært å vise at man tar avstand, akkurat som det var da det sto på rundt gruppa Odins Soldater for en tid tilbake. Nå er det rolig på den fronten igjen. Dette kommer også til å gå over, tror jeg. Man kan jo alltids håpe at mobbing på sosiale medier kommer til å avta, men det finnes for mange der ute som tror at de kan lire av seg så mye rart.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer