Oppfordret lesere til å sende inn intimbilder som skulle brukes i bladet Henne

Viste seg å være lureri.

STÅR IKKE BAK: Utviklingsredaktør i Henne, Hilde Beate Berg, forklarer overfor Dagbladet at det ikke er de som står bak kampanjen. Her er forsiden på en tidligere utgave av bladet, der Lena Kristin Ellingsen er portrettert. Foto: Faksimile / Henne
STÅR IKKE BAK: Utviklingsredaktør i Henne, Hilde Beate Berg, forklarer overfor Dagbladet at det ikke er de som står bak kampanjen. Her er forsiden på en tidligere utgave av bladet, der Lena Kristin Ellingsen er portrettert. Foto: Faksimile / HenneVis mer

(Dagbladet): Gjennom en nettkampanje oppfordres leserne til bladet Henne om å sende inn intime bilder, som skal brukes i forbindelse med en kommende artikkel om intimbarbering i Norge.

Nå går Henne ut og avkrefter at det er de som står bak kampanjen, og understreker at dette er lureri.

- Dette er et misbruk, og vi ser på dette forholdet som svært uheldig. Vi håper at vi har fått avdekket dette tidlig, og jobber nå på spreng for å få nøstet opp i saken, sier utviklingsredaktør i Henne, Hilde Beate Berg, til Dagbladet.

- Betaler for bildene På nettsida henneonline.tk, som nå er lagt ned, skrev den anonyme bakmannen følgende:

«Vi er på jakt etter bilder til en kommende artikkel om intim barbering i Norge - om det fortsatt er kvinner som har full kjønnshår. Vi vil ha bilder av deg med fullt kjønnshår. Skyt et bilde av kjønnshår, rett frem, og deretter laste opp bildet til oss. Vi betaler 1000 kroner for hvert bilde. Bildet ditt vil bli publisert anonymt.»

Nettsida var bygget opp med Henne-logo, samt et skjema hvor man kunne fylle inn informasjon om blant annet navn, bosted og alder.

Står bak Selve tk-domenet som er blitt brukt i kampanjen, er hentet fra New Zealand. Etter nærmere søk kommer Dagbladet imidlertid fram til en svensk mann på 37 år som er bosatt i Sverige.

- Kommer dere til å politianmelde forholdet?

- Det er for tidlig å si noe om hvilke grep vi ønsker å ta, men ulovlige kampanjer som dette ønsker vi ikke noe av, og gjør det som skal til for å få dette fjernet fra våre nettsteder, sier Berg.

- Åpenbart straffbart Norges mest profilerte forsvarer, advokat John Christian Elden, forklarer at saken uten tvil kan straffeforfølges.

- Forholdet er åpenbart straffbart. Spørsmålet er bare hvilke straffebestemmelser som skal tas ut fra verktøykassen. Identitetstyveri, bedrageri, seksuell atferd, krenkelse av privatlivet eller andre spesialbestemmelser gjør at jeg hadde vært litt forsiktig var jeg ham, sier Elden til Dagbladet. 

Bakmannen har foreløpig ikke besvart Dagbladets henvendelser.

STÅR ANGIVELIG BAK: En mann på 37 år fra Sverige står angivelig bak den falske kampanjen. Gjennom et lettere søk fant Dagbladet både bilde, navn og alder på mannen. Dagbladet har valgt å sensurere bildet. Foto: Skjermdump
STÅR ANGIVELIG BAK: En mann på 37 år fra Sverige står angivelig bak den falske kampanjen. Gjennom et lettere søk fant Dagbladet både bilde, navn og alder på mannen. Dagbladet har valgt å sensurere bildet. Foto: Skjermdump Vis mer