Oppfylte ønsket til Ross

Da Diana Ross fylte 60, ønsket hun seg en ny listetopp. Boybandet Westlife oppfyller etter alle solemerker ønsket hennes - på plata «Face to Face» synger de duett med souldivaen.

Da Diana Ross i 2003 fylte 60 år, hadde hun bare ett bursdagsønske: en ny hitlåt. Og hun ville at nettopp Westlife skulle hjelpe henne til topps på listene. Slik ble det: Nylig spilte Westlife og Ross inn musikkvideo i London. Nå er boybandet på snarvisitt i Norge for å promotere sin nye plate «Face to Face» - og snart er de tilbake for å synge under Nobelkonserten.

Surrealistisk møte

-  Å møte Diana Ross var helt fantastisk, men surrealistisk. Hun er jo en stjerne! Hver gang hun snudde seg og så på meg, slo det meg at «Shit, Diana Ross synger til meg!». Hun var super og fikk oss til å slappe av, forteller Mark Feehily. Boybandstjernene ble «star struck».

-  Diana var suveren, jeg følte meg helt komfortabel med henne. Da vi møtte paven i 2001 var jeg ekstremt nervøs. Svetten rant. Men utenom det - nei, de fleste er jo vanlige folk, mener Shane.

Ryktene har løpt foran Westlife, om knuste hotellrom, unge jenter, ville fester og drikking. -  Om vi er et litt skandaløst boyband? Tja ... Nei, vi er unge gutter. Vi er irer. Det sier vel egentlig det meste, mener Shane Filan og tenner sin tredje sigarett.

Begeistret for Løvland

Første singel fra den nye plata, «You Raise Me Up», er skrevet av Rolf Løvland. Singelen føyk rett til topps på de britiske listene. Bandet er svært fornøyde med Løvlands låt, og antakelig finner nok en norsk komposisjon veien til neste Westlife-plate.

-  Løvland har skrevet en nydelig låt, med spor av irsk folkemusikk. Nå skriver han en ny sang til oss, som vi gleder oss veldig til å høre, sier Mark.

Oppfylte ønsket til Ross

Nylig spilte Westlife til inntekt for Nelson Mandelas barnefond. I desember står de på scenen i Oslo Spektrum under Nobelkonserten.

-  Å støtte gode saker er viktig for oss. Vi har vokst opp i Dublin i et miljø hvor du læres opp til å engasjere deg og bry deg om andre, forteller Mark. Shane blir ivrig:

-  Vi engasjerer oss i saker som er åpenbart viktige. Mot sult og fattigdom, for eksempel. Men storpolitiske spørsmål holder vi oss unna. Jeg kan ikke uttale meg i detalj om kompliserte politiske spørsmål, og synes det er teit når popstjerner opptrer som rikssynsere.

-  Har du noen i tankene nå?

-  Njaaææi, sier Shane og flirer.

I fjor forlot Westlifes profilerte medlem Bryan McFadden bandet til fordel for en solokarriere. Rykter om splittelse har svirret siden den gang, men Westlife fortsetter - og gjør noe av et comeback etter noe skuffende salgstall for den forrige plata, Rat Pack-inspirerte «Allow Us To Be Frank» .

Har funnet stilen

-  Jeg tror hemmeligheten bak vår suksess er at vi ikke forandrer oss. Vi har funnet Westlife-stilen, og gir fansen det de vil ha, sier Shane.

-  Mener du at dere skreddersyr musikk for å tilfredsstille fansen?

-  Vel, misforstå meg rett - vi vil gi fansen det de vil ha. Men vi vil ikke synge låter vi ikke står inne for sjøl, understreker Shane.

-  Dere har holdt på i over sju år. Blir det mye bråk i bandbussen når dere er så mye sammen?

-  Ikke så mye. Vi er tett knyttet til hverandre, har kjent hverandre siden vi var 12-13 år og kjenner hverandres særheter. 90 prosent av tida er vi gode venner.

-  Og de resterende ti?

-  Vel, da tar vi time out.