SISTE TUR: I august var Charlotte, datteren Liv og barnebarnet Per på toppen av Stavøya på Røst med urnen til Per Fugelli. Mens de sa «Av håp er du kommet, til håp skal du bli» spredte de asken hans utover. Foto: Privat
SISTE TUR: I august var Charlotte, datteren Liv og barnebarnet Per på toppen av Stavøya på Røst med urnen til Per Fugelli. Mens de sa «Av håp er du kommet, til håp skal du bli» spredte de asken hans utover. Foto: PrivatVis mer

Arven etter Fugelli

Oppfylte Per Fugellis siste ønske

Snart er det gått 365 dager siden Per Fugelli gikk bort. Selv om sosialmedisineren, samfunnsdebattanten og forfatteren er død, lever tankene hans videre.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

– Vi hadde med urnen opp til Røst i august. Den var svær og tung, så jeg måtte ha med en ekstra koffert på flyet, sier Charlotte Fugelli (71) og humrer litt.

– Det var litt spesielt og rart å reise rundt med Pers urne.

Hun sitter i stua på Grønland. På bordet står friske blomster og bak henne bokhyllene. Her, i den svarte skinnsofaen, har vi sett henne og ektemannen gjennom 50 år, Per Fugelli, side om side, bli intervjuet om livets gleder og samfunnets trusler. Men plassen ved siden av henne har vært tom siden 13. september i fjor.

– Han hadde en idé om at vi skulle spre asken fra toppen av Stavøya og på Orre. Øya ser ut som en bølge som reiser seg i havet. Per og jeg gikk opp på Stavøya for siste gang for tre-fire år siden, med livet som innsats, for du må klatre og holde deg fast i gresstuster og steiner for å komme opp, forteller Charlotte og viser fram bilder fra Pers siste reise.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn