Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oppgitt over England

- 70-tallet var pur desperasjon, 80-tallet var bare dumskap. Nå er det ikke så mange som bryr seg, men jeg har det bra, sier Ian Hunter (55). Den glemte engelske rocklegenden kommer til Oslo for å spille inn liveplate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tirsdag 29. og onsdag 30. januar opptrer Hunter med band og 18 strykere på Sentrum Scene i Oslo. Det ligger an til et spesielt møte mellom en nedlagt konsertscene og en bortgjemt rockveteran. Hunter skal oppsummere hele sin noen og tredve år lange karriere i løpet av de to kveldene, og resultatet skal gis ut på live-cd og DVD.

- Da jeg starta opp var det kun damer og penger jeg var ute etter. Musikk betydde ingenting. Men etterhvert er musikken blitt viktig også, sier en munter Ian Hunter.

Død nasjon

«England\'s such a ripoff/It\'s crazy, but it\'s true» snerrer Hunter på sitt nye album «Rant».

- Det er en skam hvordan England er blitt styrt de siste ti-årene. Alle land som ikke utdanner sitt folk på 40 år blir ille. Politikerne har latt store deler av infrastrukturen forsvinne. Er du fattig i England er det som å leve i et u-land. Landet tar ikke vare på folk lenger.

- Du synger videre at England er gått fra å være sivilisasjonens krybbe til å dø som nasjon. Hva sier de hjemme i England til dette, da?

- Mange har lyst til å slå meg. Men de må bare innrømme at jeg har rett. Jeg spilte disse låtene da jeg turnerte der i fjor, og folk sang med som bare det. Det var helt overveldende for meg, sier Hunter, som lever i eksil i den amerikanske delstaten Connecticut.

Med Ringo

Han savner ikke berømmelsen han opplevde som vokalist i Mott The Hopple på 70-tallet.

- Berømmelse har aldri vært noe for meg. Nå er det ikke noe stress lenger. Jeg er overlatt til meg selv, jeg har ingen deadline. Det passer meg bra. Jeg turnerte med Ringo Starrs All-Star Band i fjor. Ringo har ikke sett noenting her i verden, bortsett fra hotellrom og flyplasser. Det er lite å hige etter, mener Ian Hunter. <>«Rant»

Les også:

Hele Norges coronakart