Oppgitt over pris-kaoset

Kaoset rundt den nye kulturprisen Panga Pamodzi Prize førte til at hele utdelingen ble avlyst. Utenfor Scene West Victoria sto seint i går kveld to mutte arrangører og beklaget det som hadde skjedd.

Bandet Pondus, som var nominert i klassen pop/rock, ante ingen ting om avlysningen før de kom til lokalet ved 23-tida i går.

- Nå skal vi gå et sted der det skjer noe. Vi må i alle fall få oss noen øl, sa Erlend Pedersen.

- Men det var vel omtrent som forventet. Det var jo veldig høye ambisjoner de hadde, da. Jeg må jo si at det hele er litt komisk, la han til.

Bandet er ikke alene om å fortvile over kaoset, men arrangørene prøver nå å finne en ny dato og et nytt sted for utdelingen av den nye kulturprisen.

- Folk har forståelse for at vi valgte å avlyse arrangementet etter alt oppstyret de siste dagene, sier arrangørene, Sam George og Ken Simuyemba.

Fiasko

Dagbladet har derimot mottatt en rekke reaksjoner fra folk som er svært oppgitt over rotet rundt prisen.

- Vi hadde gledet oss lenge til å være med på prisutdelingen. Mange har sydd eller kjøpt seg nye klær. Vi har også øvet i flere måneder for å være med på dette. Det er trist at det ble avlyst, sier 12-åringen Nisrin.

Sammen med 50 andre dansere skulle hun opptre under den nye musikk-, dans- og teaterprisen. I går ettermiddag fikk hun og de rundt 200 andre involverte den endelige beskjeden om at prisen var avlyst.

Dermed var fiaskoen helt komplett.

Også ballettpedagog Bebita Halle og danseren Joumana Davrovische er lei seg, men i ettertid ler de av hele opplegget.

- Galgenhumoren har tatt overhånd, medgir de to, som riktignok hadde tro på ideen om den nye prisen.

Deltar ikke

- Det er jo et prisverdig tiltak, og vi har trodd på dette lenge. Nå er vi bare lamslåtte og oppgitte. Vi kommer i alle fall ikke til å delta i noen nye Panga Pamodzi-utdeling, sier de to til Dagbladet.

Men arrangørene er fortsatt optimistiske:

- Vi har statuene og vi har sjekkene. Vinnerne skal få sine priser, lover Sam George, som også tror alle de inviterte gjestene vil komme tilbake ved en ny prisutdeling.

- Kommer sir Bob Geldof, Youssou N'Dour og de andre artistene neste gang også?

- Ja, selvsagt.

- Men skulle de virkelig komme denne gang?

- Ja, selvsagt.

- Kan du fakse oss bekreftelsene fra artistene?

- Nei, det er vi ikke interessert i.