«Black Widow»-skuespiller Scarlett Johansson:

Oppgjør: - Sett på som et kjøttstykke

Scarlett Johansson (36) er tilbake på storskjermen i «Black Widow» med den titulære karakteren i hovedrollen. Nå snakker skuespilleren ut om seksualiseringen av Black Widow i tidligere Marvel-filmer.

BLACK WIDOW ER TILBAKE: Scarlett Johansson ble i 2019 nominert til en Oscar som beste kvinnelige skuespiller for filmen Marriage Story. Nå er hun tilbake i Marvel-universet som Black Widow. Foto: NTB
BLACK WIDOW ER TILBAKE: Scarlett Johansson ble i 2019 nominert til en Oscar som beste kvinnelige skuespiller for filmen Marriage Story. Nå er hun tilbake i Marvel-universet som Black Widow. Foto: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med Collider forteller skuespilleren Scarlett Johansson at hun er lettet over at karakteren, Black Widow, ikke lenger blir overseksualisert slik som i tidligere Marvel-filmer.

Den 36 år gamle skuespilleren har spilt rollen som Black Widow i Marvel-universet i over et tiår. Nå er hun tilbake på storskjermen igjen i hovedrollen av filmen «Black Widow».

- Mye har skjedd de siste ti åra og jeg har utviklet en helt annen type forståelse av meg selv. Som kvinne er jeg på et helt annet sted i livet.

Ble sett på som kjøttstykke

Johansson har spilt rollen som Black Widow i over et tiår og har en lang rekke Marvel-filmer som Iron Man 2, Avengers-serien og Captain Marvel på CV-en. I Collider-intervjuet snakker skuespilleren ut om skiftet i måten kvinnelige karakterer blir framstilt på i film i løpet av den tiden.

- Jeg tror jeg aksepterer meg selv i større grad. Alt dette bunner i valget om å gå bort fra hyperseksualiseringen av karakteren. Til tross for at det var mange gode øyeblikk i «Iron Man 2» ser man bare tilbake og tenker, Black Widow ble veldig seksualisert. Helt seriøst, de snakket om henne som at hun var et objekt, sier skuespilleren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer