Oppgulp om Snåsamannen

Legevitenskapen aksepterer ikke fakta om alternativ behandling.

Helbredende evner: Professor Tor K. Larsen skrev i Dagbladet at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad (bildet) har helbredende evner. Innleggsforfatteren vil gjerne la seg teste for å bevise at han kan lindre smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Helbredende evner: Professor Tor K. Larsen skrev i Dagbladet at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad (bildet) har helbredende evner. Innleggsforfatteren vil gjerne la seg teste for å bevise at han kan lindre smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Professor dr.med. Tor K. Larsens debattinnlegg i Dagbladet 30. mai får meg til reagere kraftig. Det er toppen av utidighet når han påstår at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad har helbredende evner.

Legevitenskapens vrangvilje til å akseptere fakta når det gjelder alternative behandlingsformer har i lang tid provosert meg. Mang en gang har jeg stilt meg spørsmålet: Når ble de manipulert - under utdanninga eller etterpå? Jeg har stilt dette spørsmålet til helsepersonell flere ganger, og har opplevd de merkeligste reaksjoner.

Jeg er healer, eller velger å kalle meg det, i mangel på et bedre ord, og har drevet med det i mange år. Muntlige og skriftlige tilbakemeldinger på at de jeg har behandlet er blitt bedre/helt gode av sine plager, har jeg en mengde av. Men disse er uttalt/skrevet til meg, og er ikke tilgjengelige for verken offentligheten, tvilende professorer eller andre. Jeg kunne selvsagt ha spurt om å få bruke uttalelsene som bevis for at jeg driver seriøst med dette, eller som god markedsførings for min virksomhet, men jeg har til nå ikke brydd meg om å gjøre det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer