Oppgulp om Snåsamannen

Legevitenskapen aksepterer ikke fakta om alternativ behandling.

Helbredende evner: Professor Tor K. Larsen skrev i Dagbladet at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad (bildet) har helbredende evner. Innleggsforfatteren vil gjerne la seg teste for å bevise at han kan lindre smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix
Helbredende evner: Professor Tor K. Larsen skrev i Dagbladet at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad (bildet) har helbredende evner. Innleggsforfatteren vil gjerne la seg teste for å bevise at han kan lindre smerte. Foto: Gorm Kallestad/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Professor dr.med. Tor K. Larsens debattinnlegg i Dagbladet 30. mai får meg til reagere kraftig. Det er toppen av utidighet når han påstår at det ikke finnes fnugg av bevis for at Joralf Gjerstad har helbredende evner.

Legevitenskapens vrangvilje til å akseptere fakta når det gjelder alternative behandlingsformer har i lang tid provosert meg. Mang en gang har jeg stilt meg spørsmålet: Når ble de manipulert - under utdanninga eller etterpå? Jeg har stilt dette spørsmålet til helsepersonell flere ganger, og har opplevd de merkeligste reaksjoner.

Jeg er healer, eller velger å kalle meg det, i mangel på et bedre ord, og har drevet med det i mange år. Muntlige og skriftlige tilbakemeldinger på at de jeg har behandlet er blitt bedre/helt gode av sine plager, har jeg en mengde av. Men disse er uttalt/skrevet til meg, og er ikke tilgjengelige for verken offentligheten, tvilende professorer eller andre. Jeg kunne selvsagt ha spurt om å få bruke uttalelsene som bevis for at jeg driver seriøst med dette, eller som god markedsførings for min virksomhet, men jeg har til nå ikke brydd meg om å gjøre det.

Jeg arbeidet i unge dager i Tine, slik også Joralf Gjerstad gjorde. Vi traff hverandre på kurs for ansatte, og jeg har to ganger vært hos Gjerstad for plager jeg har hatt. Han overbeviste meg da om både sine synske og helbredende evner, og gjorde meg nysgjerrig på hvilke krefter han hadde til hjelp for sin gjerning. Nysgjerrigheten bare vokste med årene, og ble omsider så stor at jeg bestemte meg på å forsøke å bli healer.

Nå vil jeg gjerne bli testet. Jeg stiller meg til disposisjon som testoffer. Så sikker er jeg på mine evner. Test både evnen min til å føle hvor energien jeg sender til en klient, tar veien i kroppen på vedkommende, og hvordan dette virker som smertelindring/helbred på kort og lengre sikt. Bare test meg - dit jeg føler energien går, der er det noe som trengs reparert. Med andre ord - dit energien går, der er det smerte, energiblokkering eller noe annet som energien forsøker å reparere. Jeg sier ifra etter ca. 15 minutters punktheling eller fjernhealing hvor i kroppen vedkommende har vondt (eller har hatt vondt) eller plager.

Utfordringen går til journalister, forskere og andre som vil teste meg. Adresser og telefonnummer til meg finnes på www.gode-raad.com.

La nå Snåsamannen være i fred. Han har avsluttet sin fantastiske gjerning, og kan ikke la seg teste i ettertid. Vi normalt tenkende mennesker tror på det han og hans pasienter forteller. Så får Tor K. Larsen og andre lærde sitte der å tvile så lenge de bare formår.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer