Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Opplev Herborg

Etter 16 konserter er det klart for stor julemusikant-avslutning i Bergen i dag kl. 16.00. På Ole Bulls plass treffer du Herborg Kråkevik.

Sammen med gode musikervenner skal hun synge jula inn til inntekt for Frelsesarmeen. På samme dag og samme sted i fjor fikk Sissel Kyrkjebø 5 000 regnvåte bergensere til å tømme lommebøkene for over 90 000 kroner. Og det kan bli ny folkefest når Herborg Kråkevik i dag opptrer i byen som har blitt som en «hjemmebane» for Hardanger-jenta.

Det var ikke vanskelig å få Kråkevik til å stille opp som årets store trekkplaster, og til en ny superavslutning av Julemusikantene i Bergen. Hun ba selv pent om det ikke var mulig å få være med som julemusikant.

Og uansett hvor løst skillingene sitter hos bergenserne i dag, så ligger det an til ny sammenlagt rekord i år: Allerede før Bergens-finalen i dag har julemusikantene tatt inn nesten like mye som i hele fjor. Nå ligger det 217 000 kroner i den sorte gryte, i fjor stoppet det på 227 000 etter Kyrkjebøs supeinnsamling i hjembyen.

Les om Herborgs utekonsert i Dagbladet på julaften.

<B>JULEMUSIKANT:</B> Ifjor kom det 5 000 bergensere for å oppleve Sissel Kyrkjebø. Hvor mange kommer når Herborg Kråkevik synger for Frelsesarmeen i Bergen i ettermiddag?
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling