PINLIG STILLHET: På grunn av en teknisk feil, ble BBC-ankeret Huw Edwards sittende stille på direkten - i fire minutter. Det gikk ikke upåaktet hen hos seerne. Video: BBC / CNN Vis mer

Opplevde alle nyhetsankeres mareritt: - Dette har aldri skjedd før. Jeg har vært nyhetsanker i 25 år

Ble sittende stille på direkten i flere minutter.

(Dagbladet): BBC News opplevde et massivt teknisk sammenbrudd tirsdag rett før programmet «BBC News At Ten» skulle sendes. Nyhetsanker Huw Edwards opplevde å bli sittende lenge i frontlinjen, skriver Huffington Post.

Breaking News-grafikk og introer ble gående om og om igjen i hele fire minutter, mens Edwards ble sittende klar til å levere nyhetsoppdateringene til seerne.

Edwards ble sittende stille mens han foldet hender, tvinnet tomler og skrev noe ned på et ark.

Visste ikke at han var på lufta

Da BBC tilslutt fikk kontroll over problemene begynte Edwards å lese nyhetene etter å ha tilføyd «vi har hatt noen tekniske problemer. Dette beklager vi».

Ifølge The Guardian var ikke Edwards klar over at han var på lufta mens han ventet på klarsignal. Han har likevel fortalt Radio 4 i England at han hadde en følelse av at sendingen var igang og at det var grunnen til at han satt ordentlig og leste notatene sine fram til nyhetsmeldingene startet.

- Dette har aldri skjedd før. Jeg har vært nyhetsanker i 25 år og dette er veldig uvanlig, uttalte han.

Twitret en skål

BBC-forsinkelsen har fått mye oppmerksomhet på sosiale medier. Ifølge The Guardian har en twitterbruker skrevet at det så ut som om verden skulle ende, ut fra Edwards bekymrede ansiktsuttrykk å dømme.

Redakør for BBC News, Paul Royall opplyser at de tekniske problemene startet rett før programmet skulle sendes.

Royall roser Edwards for måten han taklet forsinkelsene på.

Etter programmet twitret Edwards selv en walisisk skål sammen med et bilde av en ølboks.