Chloe Melas:

Opplevde ubehaglig intervju med Freeman. Så gravde hun fram 16 anklager

Journalisten Chloe Melas dro for å intervjue Morgan Freeman. En ubehagelig opplevelse startet en seks måneder lang jakt.

OVER STREKEN: CNN-journalist Chloe Melas har dekket filmbransjen i flere år, og sier at Morgan Freeman var den første til å gå over streken. Foto: Jeenah Moon / The New York Times / NTB Scanpix
OVER STREKEN: CNN-journalist Chloe Melas har dekket filmbransjen i flere år, og sier at Morgan Freeman var den første til å gå over streken. Foto: Jeenah Moon / The New York Times / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden New York Times i fjor høst avslørte hvordan den mektige filmmogulen Harvey Weinstein hadde seksuelt trakassert kvinner over flere tiår, har flere mektige personer blitt dratt med i dragsuget. Blant dem finner vi Kevin Spacey og Louis C.K.

Nå er det Hollywood-legenden Morgan Freeman som er i hardt vær. Denne uka kunne CNN avsløre at åtte personer anklager skuespilleren for trakassering, mens like mange personer anklager ham for upassende oppførsel.

«Disse 16 personene beskriver et mønster av upassende oppførsel av Freeman på filmsettet», skriver den amerikanske tv-kanalen. Avsløringene kom som et resultat av en seks måneder lang undersøkelse utført av journalisten Chloe Melas.

Weinsteins fall

Til sammenlikning ble Weinsteins atferd - og forsøk på å legge lokk på anklagene - avslørt av kvinnelige New York Times- og The New Yorker-journalister.

De hadde lenge hørt historier om Weinsteins oppførsel, men ingen hadde klart å få noe håndfast på filmmogulen. Dermed bestemte de seg for å avdekke hvordan han systematisk tok personer som anklaget ham til retten, og fikk dermed med seg tolv kvinner som sto fram med anklagene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer