<strong>ENERGI:</strong> Damian Marley og Nas ga hverandre energi på scenen. (Foto: Eivind Kristensen)
ENERGI: Damian Marley og Nas ga hverandre energi på scenen. (Foto: Eivind Kristensen) Vis mer

Oppløftende samspill

Nas og Damian Marley med festivalfest på Hove.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KONSERT: To store musikere entrer Hovescenen denne kvelden. På den ene siden Queens-rapper Nas i skinnjakke.

På den andre; Damian «Jr. Gong» Marley fra Jamaica, med rastafletter ned til anklene.

Perfekt for festival Et i utgangspunktet spennende møte, selv om deres aktuelle albumsamarbeid «Distant Relatives» — i disse ører — er for preget av en noe forutsigbar og uspennende rockfestival-reggae-produksjon.

Men dette burde jo passe perfekt for en solfylt kveld på Hove.

Jamgrøt De to åpner også med albumets sterkeste låt «As We Enter» — her føles det virkelig som om de to gir hverandre ekstra energi, både på scenen og i låtskrivingen — før konserten stykkes opp slik at Nas og Marley får spilt egne låter.

Midtpartiet er konsertens svakeste punkt, der blant annet «Count Your Blessings» spilles, en av låtene som minner oss på det som er mislykket med «Distant Relatives». Her virker det ikke som om de to kompisene lenger kommuniserer med hverandre eller det mannssterke backingbandet, og det hele kvernes sammen til en eneste jamgrøt.

Klassikere fra Nas Damian Marleys soloparti er sterkt, men preges av at stemningskurven går i motsatt retning av det den kanskje burde. Å starte med fantastiske «The Mission» og bygge seg ned mot nedstemte «Patience», blir litt omvendt når det nærmer seg kveldingen.

Likevel er det fort glemt idet Nas kommer tilbake med et svimlende bra solosett bestående av klassikere som «Hate Me Now» og «Got Yourself A Gun». En stor opplevelse, og man tar seg i å tenke at en egen Nas-konsert med backingband faktisk ikke hadde vært så dumt.

Mot slutten får vi også Marleys topplåt «Welcome To Jamrock» og utgangspunktet for samarbeidet mellom han og Nas: «Road To Zion».

Dermed ender det opp med å bli en sjarmerende og variert konsert som må ha truffet festivalpublikummet midt i rastafletta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer