Oppløst

Det er oppløsningstendenser i norsk rock. Bare uker etter at Seigmen offentliggjorde sitt oppbrudd, er det klart at også verstingbandet Turboneger gir seg.

Turboneger måtte avlyse fem konserter i Italia og Tyskland den første uka i desember. Vel hjemme i Norge bestemte de seg for å sette sluttstrek etter å ha holdt på i ti år.

Det er vokalist Hans Fredrik «Hertis» Dybvads ustabile oppførsel den seinere tida som gjør at gruppa ikke lenger finner det forsvarlig å holde på. Hertis skal ifølge kilder i bandet være den direkte årsaken til de avlyste konsertene på Kontinentet. Sterkt preget av sykdom og et heftig rock'n'roll-liv var Hertis ute av stand til å opptre.

Også under en viktig opptreden under den prestisjetunge South By South West-festivalen i Austin i mars i år, var Hertis indisponert.

Hertis er så viktig for bandet at det blir umulig å fortsette uten mannen, får Dagbladet opplyst. Bandet holder sin definitive avskjedskonsert på Oslo-klubben Mars førstkommende fredag, den 18. desember.

I slutten av november ble det klart at også Tønsberg-bandet Seigmen gir seg etter ni års virksomhet. Her er det gitarist Sverre Økshoff som ikke vil mer.

Som for ytterligere å understreke mannefallet blant de ledende norske rockegruppene på 90-tallet, avsluttet CC Cowboys sin avskjedsturné tidligere denne måneden. Og oppløsningsåret 1998 blir komplett når vi tar med at også DumDum Boys har slettet seg selv fra kartet, på ubestemt tid...