VANT PRIS: Da Spellemann-komiteen droppa hiphop som kategori, tok Wimp saken i egen hender. I dag vant Fela prisen for årets hiphopalbum. Foto: Wimp
VANT PRIS: Da Spellemann-komiteen droppa hiphop som kategori, tok Wimp saken i egen hender. I dag vant Fela prisen for årets hiphopalbum. Foto: WimpVis mer

Opprettet alternativ hiphop-pris da Spellemann lot være

Undergrunnsrapperen Fela vant foran Karpe Diem.

Rapperen Fela slapp debutalbumet «D.U.R.E.» i fjor, med gjester som Don Martin og Lou Kastro. Nå er han belønnet med en alternativ hiphoppris.

Prisen, delt ut av musikktjenesten Wimp, ble innstiftet da Dagbladet før jul kunne fortelle at hiphopkategorien ble sløyfet av Spellemann-komiteen.

Fire nominerte ble plukket ut av juryen. De var, i tillegg til Fela, Hålogalandslaget for «Aggrokultur», G.O.D.S. (Gode ord dør sist) for «Svart jord» og Karpe Diem for «Kors på Halsen, Ti Kniver i Hjertet, Mor og Far i døden». 2.000 var innom hjemmesiden til musikktjenesten - og stemte frem Fela.

- Det er bra at noen tar ansvar slik at ikke hiphop blir glemt. Det er utrolig fett å bare bli nominert sammen med navn som Karpe Diem og dette betyr utrolig mye for meg, sa Felipe «Fela» Orellana da han fikk overrakt prisen tirsdag.

Han har tidligere vunnet en Adidas-pris.

- Dette er litt annerledes, her er det jo snakk om en pris for musikken min. Det er utrolig fett å bare bli nominert sammen med navn som Karpe Diem og dette betyr utrolig mye for meg.

Nettopp Karpe Diem stakk av med Spellemannprisen i popklassen, og sørget for å hilse til blant andre Fela i sin takketale.

- Det er utrolig fett å bare bli nominert sammen med navn som Karpe Diem og dette betyr utrolig mye for meg, sier Fela.

Til Dagbladet uttalte Karpe Diem at prisen deres nærmest burde deles med de fleste hiphopartistene i Norge.

- Det er nesten sånn at vi bør skaffe en baufil å dele den opp, slik at alt fra Fela, Vinni og Hålogalandslaget får en del av denne, sa gruppens Chirag Patel.

Felas debutalbum ble sluppet i oktober i fjor, på EMI Music Norge, og i februar gjorde han et anmelderrost sett på Rockefeller under Bylarm.

(NTB)


VANT POP-SPELLEMANN: Karpe Diem. Foto: Eirik Helland Urke
VANT POP-SPELLEMANN: Karpe Diem. Foto: Eirik Helland Urke Vis mer