Opprør i Morgenbladet

To profilerte journalister og en layoutansvarlig har sagt opp jobben sin i Morgenbladet i misnøye med redaktør Alf van der Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Morten Strøksnes har jobbet i Morgenbladet i ti år. Torsdag sa han opp jobben fordi han ikke liker utviklingen under redaktør van der Hagen, som nå har sittet ved roret i ett år.

-  Avisa er på vei til å bli et konformt kulturtidsskrift, og går bort fra den politiske og uforutsigbare journalistikken den representerte før, sier Strøksnes.

Van der Hagen er ikke overrasket over kritikken.

-  Det er så klart synd å miste to gode penner. Men begge har gitt uttrykk for uenighet med avisas utvikling og ledelsen av avisa, og det er naturlig at folk slutter på grunn av faglig uenighet.

Kvelning

Fritt ord har i år spyttet fire millioner inn i Morgenbladet, noe Strøksnes mener gjør saken mer alvorlig.

-  Produktet klarer ikke lenger å skille seg ut som et alternativ slik det tidligere gjorde. Ved å ansette van der Hagen som redaktør er resultatet blitt at Fritt ords støtte delvis har kvelt denne uavhengige innstansen, sier Strøksnes.

Van der Hagen mener Strøksnes tar feil.

-  Å kalle det et kulturtidsskrift faller på sin egen urimelighet, det ser enhver som leser avisa. På et år har vi økt fra 8000 til 12 000 i opplag. Det er også langt flere mennesker som ytrer seg i avisa nå enn før.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer