Opprør innenfra?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MUSLIMSK FEMINISME: Det er en vedvarende og dominant forestilling i Europa at vi muslimske kvinner, undertrykte eller ei, må bli frigjort av den vestlige verden. Det eksisterer i tillegg en tro på at vi har blitt indoktrinert så lenge at vi har mistet vår beslutningssans. Det er nærmest som om vi lider av Stockholmsyndromet og derfor ikke er i stand til å løsrive oss fra patriarkalske og kvinnefiendtlig strukturer. Vi muslimske innvandrerkvinner bør derfor ikke irritere oss over at velmenende hvite feminister og politikere ønsker å redde oss fra de religiøse og kulturelle lenkene som holder oss fanget. Vi bør være evig takknemlige og uten å nøle omfavne europeiske demokratiske verdier til vårt bryst. Vi undertrykte, tvangsgifte, omskårne kvinner bør rive av oss våre hodetørklær og brenne våre bønnetepper mens vi viser fingeren til de mørkemennene som har nektet oss å realisere våre drømmer.

Til den vestlige verdens store overraskelse går vi i stedet i demonstrasjonstog mot vestens hijjabforbud og viser vår avsky mot karikaturtegningene som trykkes i ytringsfrihetens navn. Vi sier høyt og tydelig nei til at staten skal spille både far og mor og bestemme aldersgrense for når vi kan gifte oss. Vi kjemper aktivt mot de konkurrerende definisjonene og oppfatningene om hva det betyr å være kvinne. Må vi absolutt rive av oss klærne for å bli akseptert in i fellesskapet og få de samme likestillings-mulighetene, spør vi? For å bli «norske» og «frigjorte», må vi absolutt gi avkall på alt som definerer oss og som vi opplever gir oss en følelse av makt og trygghet, nemlig vår religion eller våre familier?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer