Oscar 2021:

Opprør mot Bosemans Oscar-tap

Anthony Hopkins vant prisen for beste mannlige skuespiller foran den avdøde storfavoritten Chadwick Boseman. Det var det mange som reagerte på.

OSCAR 2021: Anthony Hopkins vant pris for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: Rich Polk/Getty Images for Netflix/AFP.
OSCAR 2021: Anthony Hopkins vant pris for beste mannlige skuespiller, noe som skapte store reaksjoner etter årets Oscar-utdeling. Foto: Rich Polk/Getty Images for Netflix/AFP. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avdøde Chadwick Boseman var storfavoritt til å hente hjem prisen for Beste mannlige skuespiller for hans innsats i filmen «Ma Rainey's Black Bottom».

Under årets Oscar-utdeling var det imidlertid veteranen Anthony Hopkins (83) som stakk av med prisen, til manges overraskelse. Han vant for rollen som en aldrende mann med demens i filmen «The Father».

Til forskjell fra tidligere år var prisen den aller siste som ble utdelt. Det øyeblikket er normalt reservert for «hovedprisen» Beste film.

Boseman var regnet som favoritt til å vinne prisen etter å ha vunnet flere andre priser i oppløpet mot Oscar-natta, og har hatt de beste oddsene hos bettingselskapene. Skuespilleren døde av kreft i august i fjor.

- Tuller dere?

De andre nominerte i kategorien var Riz Ahmed, Steven Yeun, og Gary Oldman. Hopkins har tidligere vunnet den samme prisen for filmen «The Silence of the Lambs» i 1991. 83-åringen var ikke til stede verken fysisk eller digitalt ved seremonien i år, der han ble tidenes eldste vinner i kategorien.

- Tuller dere?, skriver Twitter-brukeren Roxy Striar like etter at sendingen var over, og spør om det har oppstått en feil, slik det gjorde i 2017 da filmen «La La Land» først ble annonsert som vinner av Beste film ved en feil foran den faktiske vinneren «Moonlight».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer