Oppskjørtet og sjarmløs

En grand danois med talefeil bykser nokså uelegant fra fjernsyn over til det store formatet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den storvokste hundedetektiven Scooby Doo skilter med bokstaven «r» i begynnelsen av hvert ord, en voldsom matlyst, samt et oppskjørtet vesen. Det siste har han til felles med Raja Gosnells film.

Født i 1969

Ikke så merkelig, kanskje, ettersom hunden altså stammer fra en amerikansk tegnefilmserie født i 1969. Tegnefilmens språk og uttrykk er her forsøkt overført til lerretet med et animert dyr og levende mennesker - i den grad skuespillere som Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr. overhodet minner om noe som helst menneskelig.

Men deres teflonbelagte utstråling kunne muligens fungert i sammenhengen, hadde de hatt tendenser til livsgnist i blikket og med et bedre manus.

Manisk

Her går det om vennegjengen Mystery Inc., som etter to års kranglevoren atskillelse bringes sammen på fornøyelsesøya Spooky Island av dens eier Emile Mondavarious - Rowan Atkinson en anelse mindre uspiselig enn normalt. Plastfigurene Gellar og Prinze som henholdsvis Daphne og Fred har selskap av hjernebanken Velma (Linda Cardellini) og Scooby Doos bestevenn Shaggy; Matthew Lillard i like oppskrudd form som den firbeinte. Sammen må de redde øya fra ondskapen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer