Oppskjørtet og sjarmløs

En grand danois med talefeil bykser nokså uelegant fra fjernsyn over til det store formatet.

Den storvokste hundedetektiven Scooby Doo skilter med bokstaven «r» i begynnelsen av hvert ord, en voldsom matlyst, samt et oppskjørtet vesen. Det siste har han til felles med Raja Gosnells film.

Født i 1969

Ikke så merkelig, kanskje, ettersom hunden altså stammer fra en amerikansk tegnefilmserie født i 1969. Tegnefilmens språk og uttrykk er her forsøkt overført til lerretet med et animert dyr og levende mennesker - i den grad skuespillere som Sarah Michelle Gellar og Freddie Prinze jr. overhodet minner om noe som helst menneskelig.

Men deres teflonbelagte utstråling kunne muligens fungert i sammenhengen, hadde de hatt tendenser til livsgnist i blikket og med et bedre manus.

Manisk

Her går det om vennegjengen Mystery Inc., som etter to års kranglevoren atskillelse bringes sammen på fornøyelsesøya Spooky Island av dens eier Emile Mondavarious - Rowan Atkinson en anelse mindre uspiselig enn normalt. Plastfigurene Gellar og Prinze som henholdsvis Daphne og Fred har selskap av hjernebanken Velma (Linda Cardellini) og Scooby Doos bestevenn Shaggy; Matthew Lillard i like oppskrudd form som den firbeinte. Sammen må de redde øya fra ondskapen.

Tidtrøyte

Nå er «Scooby Doo» harmløs tidtrøyte uten annet formål enn å oppvise øyenslyst med effekter - det være seg monstre, spøkelser eller vår grand danois i lange klyv. Historien er likevel særs tynn og virker forhalt selv på knappe 86 minutter. Ingen, selv ikke dyret, eier den minste sjarm, men ståker rundt som maniske autopiloter.

Da får vi si med Scooby Doo: «R\'okay, ren ressverre.»

FAMILIEHUND: Den animerte hund Scooby Doo er medlem av en detektivgjeng - samtlige blottet for åpenbar livsgnist i ukas familiefilm.