Oppskrift på magi

Det er ikke bare forfattere som kan skape magi. Det kan foreldre og barn også gjøre - sammen.

NESTEN NATT: I Frode Grytten og illustratør Mari Kanstad Johnsens «Leggetid», er det pappa som aldri vil legge seg. Illustrasjon: Mari Kanstad Johnsen
NESTEN NATT: I Frode Grytten og illustratør Mari Kanstad Johnsens «Leggetid», er det pappa som aldri vil legge seg. Illustrasjon: Mari Kanstad Johnsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Ei godnattbok er en gylden mulighet for foreldre og barn til å dele en rolig stund og runde av dagen sammen. Sjangeren har mange godbiter. Gunilla Bergstöms «God natt, Albert Åberg» er en favoritt. Nå har to drevne og prisbelønte kunstnere stukket hodene sammen og skapt en fortelling som ganske sikkert vil slå an hos barn og voksne.

I Frode Grytten og illustratør Mari Kanstad Johnsens «Leggetid», er det ikke ungen som sliter ut pappa, som i Albert Åberg-boka. Det er pappa som nesten sliter ut ungen.

Varmt fellesskap

Frode Grytten har skrevet for voksne og barn, skrevet romaner, dikt, noveller. Kortformen, som også ei bildebok er, ser ut til å passe ham utmerket. I «Leggetid» forteller han om jenta og pappa. De er ferdigleste, det er leggetid, men jenta ber om én fortelling til. Åpningsscenen slår an tonen. Her er det lett å kjenne seg igjen og vanskelig ikke å trekke på smilebåndet:

«Så var det rett i seng! Kan vi ikkje lese ei til, pappa? Nei, no er det leggetid! Bare ei til! Ver så snill pappa! Nei, det er seint! Men kan vi ikkje finne ei bok til i morgon? Ikkje no. No er det rett i seng.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer