Anmeldelse Film «Honest Thief»

Oppskriftsmessig action for gamle menn

«Honest Thief» er en actionfilm som ikke tar seg store friheter.

Publisert

FILM: Det er et tegn i tiden. Gamle rockeband gjenoppstår på verdensturneer; gamle skuespillere spiller actionhelter godt over pensjonsalderen. Sist ute er Liam Neeson (68) i thrilleren «Honest Thief». Vi minner om Robert Redford i «The Old Man & The Gun» og Clint Eastwood i «The Mule».

Alle spiller de nevekyndige skurker som har noen sentimentale trekk (kan det være alderen?) på bunnen. Og så har de et snev av dårlig samvittighet når de ser seg tilbake. Dette er feelgood for tilårskomne menn, krydret med de obligatoriske biljaktene og skyteduellene.

«Honest Thief» forteller historien om den såkalte «inn- og ut-raneren» Tom Carter (Neeson) som har ranet 12 banker i 7 delstater på 8 år. Utkommet er 9 millioner dollar som han skjuler i et lagerhotell. I resepsjonen der sitter Annie (Kate Walsh) som er skilt og har tre semestre igjen av psykologistudiet. Det oppstår søt musikk, og Tom vil bli ordentlig og gjøre opp for seg, altså melde seg til politiet og levere tilbake ranspengene mot en mild dom.

Pensjonspenger

To unge FBI-agenter blir satt på jobben, men de klarer ikke å motstå fristelsen til å «beslaglegge» kasser fulle av cash bortgjemt på et lager. De kaller det pensjonspenger. Noen må naturligvis ryddes av veien først. Agent Nivens (Jai Courtney) og agent Hall (Anthony Ramos) skyter en overordnet FBI-agent underveis, men legger skylden på Tom. Politijakten begynner. Gode og dårlige politifolk jager den samme snille skurken gjennom Bostons tåke- og regnfylte høstmørke, i ensomme parkeringskjellere og forfalne dekkleiligheter. Heldigvis er vår mann tidligere marineinfanterist med gode nærkampreflekser og lang erfaring i å detonere bomber.

I tillegg har han en tåredryppende forhistorie som forklarer forbryterkarrieren, slik at Annie må tilgi ham uansett. Dette er ganske oppskriftsmessig. Regissør Mark Williams har ikke tatt seg store friheter, verken på godt eller ondt.

«Honest Thief»

Action

Regi: Mark Williams
Skuespillere: Liam Neeson, Kate Walsh
Premieredato: 30. oktober 2020
Aldersgrense: 15 år
Orginaltittel: «Honest Thief»

«Ganske oppskriftsmessig»
Se alle anmeldelser

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer