Oppsøker og konfronterer netthatere - på TV

Robert Aschberg avslører anonyme, hatefulle, unge menn og ei kvinne i 60-årene. I kveld er det premiere på hans nye program.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Han konfronterer netthaterne på tv. Mange er unge menn som skriver ekstremt krenkende og sexistisk om unge kvinner i offentligheten. Men han oppsøker også ei kvinne i 60-åra som har skrevet over 6000 rasistiske kommentarer.

Robert Aschberg (62), svensk TV-kjendis og programleder kjent for sin direkte og noe bøllete form, har jaktet på svenske nett-troll. I kveld sendes første episode av serien «#Trolljegerne» på norsk TV3.

- Det er et enormt oppdemmet behov for å rengjøre nettdebatten, for alt hatet, truslene og kriminaliteten som utøves. Internett er fantastisk, men dessverre også et godt verktøy for å mobbe andre mennesker anonymt. Jeg har vanskeligheter med å forstå disse som sitter bak sin pc og hater andre mennesker og sender anonyme meldinger, sier Aschberg til Dagbladet.

Ekstreme hatmeldinger I første program møter vi en kjent blogger, Kissie, som blant annet er blitt kalt «polakkfitte» og har mottatt mange trusler gjennom flere år. Når Aschberg oppsøker en av dem som har sjikanert bloggeren, skylder han på at det skulle være en kompis som hadde skrevet på hans Facebook- og Instagram-konto. Få timer seinere er kontoene slettet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer