Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Oppsummerer karrieren

Etter bare tre, riktignok jevne og stort sett gode album, oppsummerer Paperboys karrieren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: Da er det ikke til å unngå at man sitter igjen med følelsen av at det er noe prematurt. Det bør være et i utgangspunktet for høyt antall godlåter som må kuttes ned når det kompileres en samler, ikke akkurat nok til å fylle ei plate. Mest av alt virker det som et av den slitende platebransjens mange forsøk på å cashe inn på sommeren. Så se opp for tilhørende tv-spot som sikkert snart snurrer mellom sesongens repriser.

Unødig samleplate

Av totalt seksten spor er tretten fra de tre tidligere albumene, fem fra hvert av de to siste. I tillegg til «One Day» fra soundtracket til «Uno», er to nye låter inkludert. «Move On» er umiskjennelig Paperboys, uptempo med dra-på-refreng, mens «Riot» er enda mer tropisk anlagt enn vanlig, med uttalt reggaekomp og karibisk blås. Begge glir naturlig inn, og understreker samtidig hvor unødvendig samleplata er. Den høres nemlig ut som en vanlig Paperboys-utgivelse, det er bare det at man har hørt mesteparten før.

En del godbiter

Når det er sagt vil «So Far So Good» likevel være et naturlig musikalsk bakteppe til varme, sløye kvelder med fyr på grillen og musserende i glasset. Gutta har noen gullkorn i katalogen, spesielt «Ra-Ra» med Keith Cook og «What You Need». Vinni og Pope er dessuten muligens de eneste her til lands innenfor sitt felt som tar oppgaven med å lage laidback og kommersiell pop-hip hop alvorlig, og som lykkes med den.

Bra videoer

For å gjøre dette overflødige slippet mer attraktivt for fans medfølger en dvd med musikkvideoene. De har heller aldri vært venstrehåndsarbeid, og bonusen byr sånn sett på bra saker. Blant annet et tidlig arbeid fra «Izzat»-regissør Ulrik Imtiaz, og «Barcelona» , ved vår nå internasjonalt anerkjente wonderboy Ray Kay.