Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Opptøyer da Egil farget håret

Hurra Torpedo svarte leserne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Les også: Headhuntet av bilgigant

(Dagbladet.no): I fjor høst fikk hvitevare-bandet Hurra Torpedo stor oppmerksomhet for sin USA-turné. Men helt ekte vare viste den seg etter hvert ikke å være - reklamebyrået J. Walter Thompson booket nemlig mange av bandets konserter på vegne av oppdragsgiveren Ford.

USA-turen kom i stand for å lage morsomme filmklipp som ble lagt ut diverse steder på nettet, og hensikten var å promotere Ford Fusions 2006-modell. Blant de mer spesielle «konsertstedene» var et barneselskap og biffrestauranten Big Texan.

Til sommeren får bandet sjansen i USA igjen - men denne gangen er det alvor.

- Forrige gang var det mer iscenesatt, liksom. Det måtte være obskurt for at det skulle bli morsomt. Og i den grad vi hadde ordentlige konserter, var det ikke veldig bra markedsført, sier Egil Hegerberg til Dagbladet.no.

De nye Spinal Tap

Avtalen med Ford viste seg å være gunstig både for bandet og bilprodusenten. Filmklippene ble en voldsom snakkis på nettet, samtidig som de også genererte trafikk videre til Ford sine nettsider.

- Vi er ganske stolte av at dette oppfattes som genuint, uttalte kommunikasjonssjef Linda Perry-Lube i Ford Cars til det amerikanske bransjebladet Pollstar.

TIL USA IGJEN: Hurra Torpedos liksom-dokumentariske filmklipp på nettet har skapt blest rundt bandet i USA.
TIL USA IGJEN: Hurra Torpedos liksom-dokumentariske filmklipp på nettet har skapt blest rundt bandet i USA. Vis mer

Pollstar omtaler Hurra Torpedo som «den nettbaserte utgaven av Spinal Tap».

- Det tyder jo på at det er en interesse. Hvor stor den er, vet jo ikke før vi faktisk har vært der. Men forholdene ligger jo jævlig bra til rette, sier Hegerberg.

USA-turneen er organisert av bookingbyrået Monterey International, som blant annet også samarbeider med artister som Toto og Joss Stone.

Mulig film

Filmselskapet Radical Media lagde filmklippene for Hurra Torpedo, og produksjonsselskapet bekrefter overfor Dagbladet.no at de sitter med mye upublisert film.

Hva som skal skje med dette er ikke avgjort ennå, men Egil Hegerberg håper det kan bli til en langfilm.

- Men før den faktisk har premiere, skal jeg ikke love noe. Bare det å lage «Slipp Jimmy fri» tok jo flere år, og den var jo tross alt laget på data. Så da kan du jo tenke deg hvor lang tid det tar når det er snakk om ordentlige mennesker.

I dag gir bandet ut sin første langspiller «Kollossus (of Makedonia)», og 6. juni er det klart for den første av i alt tolv USA-jobber.

- Du må ikke skrive at det betyr mye for oss å slå igjennom i USA, for det gjør det ikke. USA er et relativt uviktig marked, der det er håpløst å slå igjennom. Vi kommer til å legge minst mulig arbeid i det. For eksempel kommer vi ikke til å øve. Så om vi ikke selger til gull, kan vi skylde på at vi ikke gadd, sier Hegerberg, som for tiden også jobber med innspillingen av et nytt Black Debbath-album.

• Se Hurra Torpedo-filmklippene her

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!