Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Opptre utenfor Stortinget? Bli med i diktkonkurranse!

Bli med på Oslo kulturnatt 14. september.

UNGDOM TIL SCENEN! Er du fra Oslo og liker du å skrive? Bli med i vår diktkonkurranse og bli utvalgt til å opptre på scenen utenfor Stortinget i Oslo under Oslo kulturnatt 14. september. Illustrasjonsfoto fra en konsert med BlackSheeps under Melodi Grand Prix Junior i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix
UNGDOM TIL SCENEN! Er du fra Oslo og liker du å skrive? Bli med i vår diktkonkurranse og bli utvalgt til å opptre på scenen utenfor Stortinget i Oslo under Oslo kulturnatt 14. september. Illustrasjonsfoto fra en konsert med BlackSheeps under Melodi Grand Prix Junior i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Jon-Michael Josefsen / Scanpix Vis mer

14. september arrangeres Oslo kulturnatt 2012. I den anledning inviterer Oslo kulturnatt og Dagbladet alle Oslo-elever til en diktkonkurranse. Tema er valgfritt. Du bestemmer. 

Vi vil velge ut to dikt som utmerker seg — og invitere poetene til å lese opp sine dikt fra scenen under åpningsarrangementet på Eidsvoll plass. De får også tre gavekort hver på kinobilletter fra Oslo Kino, og diktene vil trykkes i Dagbladets papirutgave.

Poetene vil introduseres på scenen av forfatter Håvard Rem, som sitter i juryen sammen med forfatter Maria Børja, diktlærer i Skolekammeret Kristian Rishøi og prosjektleder for Oslo Kulturnatt, Hilde Drange. 

Diktet sendes inn i Skolekammeret til og med søndag 12. august. Merk diktet med Kulturnatt i tittelfeltet.

Under kulturnatta vil det bli opptreden av både lovende og populære etablerte unge artister innen dans og musikk. Les mer om Oslo kulturnatt på wwww.oslokulturnatt.no.

• Skolekammeret er Dagbladets diktforum for ungdom til og med videregående skole. Det er åpent hele døgnet, året rundt, og én gang i måneden kåres månedens finalister og månedens poet. I blant arrangeres også spesialkonkurranser, som i tilfellet Oslo kulturnatt. Delta med ditt dikt!

DIKT I DAGBLADET: Diktkammeret (startet 2001) er Dagbladets diktforum for skrivende i alle aldre.
Skolekammeret (startet 2003) er forumet for elever til og med videregående skole.
• Diktlærer Helge Torvund kommenterer utvalgte dikt i Diktkammeret, mens Kristian Rishøi har samme rolle i Skolekammeret. 
• Hver måned kårer juryen — som består av Torvund, Rishøi og Maria Børja — de beste diktene. Alle disse trykkes i Dagbladet (med forbehold om lengde). Én finalist fra hvert forum blir også kåret til månedens poet.
• I tillegg tilbys Dikt.no, et skriveverksted der det er åpent for flere sjangere.
• Les også Helge Torvunds leksjoner

DIKTKAMMERET I BOKFORM:
Mange kammerpoeter har etter hvert debutert i bokform, og det er laget tre bøker i tilknytning ti kammerne:
«Diktkammeret. Å skriva poesi» av Helge Torvund (Samlaget 2001)
«Faen ta tyngdekrafta. Vinnere fra videregående» (Gyldendal 2008)
«Å våga seg ut i ord — Diktkammeret ti år»: jubileumsutgave for Diktkammerets første ti år (Samlaget 2011)

Konsert med et band fra Stovner Rockefabrikk i Spikersuppa under Oslo kulturnatt 2009. Foto: John A. Poulsson
Konsert med et band fra Stovner Rockefabrikk i Spikersuppa under Oslo kulturnatt 2009. Foto: John A. Poulsson Vis mer
Breakere fra Oslo musikk- og kulturskole og konferansier Charlotte Thorstvedt under åpningsarrangementet i Schous kulturbryggeri 2010.
Breakere fra Oslo musikk- og kulturskole og konferansier Charlotte Thorstvedt under åpningsarrangementet i Schous kulturbryggeri 2010. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media