Opptur med gospel

Stephen Ackles (33) er på vei opp igjen etter konkurs og skamslakt. Det lille plateselskapet Prima Music har hatt suksess med sin tv-kampanje for Ackles' gospelplate.

Ackles ble slått personlig konkurs i juli 1997. Samme høst ble hans plate «Sulten på livet» sablet ned av kritikerne. Plata som skulle berge privatøkonomien, floppet og havnet på billigsalg etter bare to uker.

- Tøff tid

Deretter ville ikke plateselskapet PolyGram ha noe mer med ham å gjøre. I vår holdt han på å trekke seg fra Grand Prix etter at han igjen ble stemplet som Elvis-imitator.

- Det har vært en vond og tung tid. Hadde det ikke vært for kona mi, Jane, og min gode venn Lillebror Sande-Larsen, veit jeg ikke om jeg hadde orket å spille mer. Jeg har aldri vært i en så djup grop i mitt liv, sier Ackles til Dagbladet.

Gråter av suksessen

I dag er han på vei oppover salgslistene. Hans nye plateselskap har satt i gang en stor tv-kampanje etter de gode kritikkene av «The Gospel According To...». I dag ligger plata på 29. plass på VG-lista.

- Jeg synes det er utrolig morsomt. Mange har satset mye penger på dette. Hadde vi ikke lykkes, ville mange hus ha byttet eiere, ler en fornøyd Ackles, som i mange år har drømt om å gi ut en egen gospelplate. Men ingen av de større selskapene hadde tro på prosjektet.

- Hvordan reagerte du da du fikk de gode kritikkene?

- Jeg gråt av glede da jeg leste dem. Deilig å bli verdsatt igjen, sier Ackles, som røper at han også planlegger en real gospelturné over hele landet.

TILBAKE: Stephen Ackles har vært langt nede, men er i høyeste grad på vei oppover med gospel-plata «The Gospel According To...».